Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Naklejka Q Quality, że przeszedł odbiór jakościowy.
- Osfald
- Senior Member
Pewnie jeździł już po Berlinie w zielonej strefie
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Wpiszą to w historię pojazdu .. czyli na start mam uszkodzony tył i będzie to widoczne.
Rozmawiałem z dealerem i ma być papier na to ... no i są zdjęcia dodatkowo.
Twierdzą że trzeba malować cały zderzak. Zobaczę jak im to wyjdzie.
W ekstremalnym przypadku czeka mnie kolejne 8 miesięcy czekania.
Ostatnio zmieniony 22.02.2022, 18:57 przez olek, łącznie zmieniany 1 raz.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
Z tym lakierowaniem, to jest tak że może to być bardziej widoczne po naprawie niż przed - srebrny/szary jest trudny i możesz mieć ogólnie słabiej spasowany i pocieniowany cały zderzak po tej operacji.olek pisze: ↑22.02.2022, 18:54Wpiszą to w historię pojazdu .. czyli na start mam uszkodzony tył i będzie to widoczne.
Osobiście szedłbym w kierunku nie wpisywanie niczego w żadną historię (*) oraz rekompensaty za naprawę u detailera i tyle - zamaskować i wyciągnąć z tego ile się da, tym bardziej że to z tyłu i daleko od wzroku (dzięki kątowi nachylenia). Ale to każdy według preferencji sam decyduje :-) .
(*) Zdarzyło mi się, że w ASO VW musieliśmy razem z doradcą tłumaczyć kupującej moje auto dlaczego miało zdejmowane koła w trakcie wymiany klocków hamulcowych. Po prostu nie podobało jej się że ktoś grzebał w jej przyszły samochodzie - co zrobić.
Ostatnio zmieniony 22.02.2022, 20:17 przez alcalu, łącznie zmieniany 1 raz.
No niestety nie mogę sam zdecydować bo bez mojej wiedzy zabrali dziś auto do lakierowania. Byłem w drodze do salonu żeby osobiście ocenić szkodę ale tuż przed wizytą otrzymałem wiadomość że auto już poszło do naprawy i nie ma do niego dostępu.Nie wiem czy da się nie wpisać tej szkody w historię.Sprawdzę to. Zdecydowałem się na zatrudnienie człowieka który sprawdza auta przed zakupem.alcalu pisze: ↑22.02.2022, 20:08Z tym lakierowaniem, to jest tak że może to być bardziej widoczne po naprawie niż przed - srebrny/szary jest trudny i możesz mieć ogólnie słabiej spasowany i pocieniowany cały zderzak po tej operacji.olek pisze: ↑22.02.2022, 18:54Wpiszą to w historię pojazdu .. czyli na start mam uszkodzony tył i będzie to widoczne.
Osobiście szedłbym w kierunku nie wpisywanie niczego w żadną historię oraz rekompensaty za naprawę u detailera i tyle - zamaskować i wyciągnąć z tego ile się da, tym bardziej że to z tyłu i daleko od wzroku (dzięki kątowi nachylenia). Ale to każdy według preferencji sam decyduje :-) .
- Osfald
- Senior Member
Jeszcze niedawno ta historia, która Ci się przydarzyła byłaby na tym forum opisana jako bajka, fantastyka.olek pisze: ↑22.02.2022, 20:17No niestety nie mogę sam zdecydować bo bez mojej wiedzy zabrali dziś auto do lakierowania. Byłem w drodze do salonu żeby osobiście ocenić szkodę ale tuż przed wizytą otrzymałem wiadomość że auto już poszło do naprawy i nie ma do niego dostępu.Nie wiem czy da się nie wpisać tej szkody w historię.Sprawdzę to. Zdecydowałem się na zatrudnienie człowieka który sprawdza auta przed zakupem.
Co tam Panowie krytykanci? Sprawdzać te samochody miernikiem przed zakupem nówki z salonu czy nie?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Rozumiem, że masz miernik, który pokaże lakierowanie plastikowego zderzaka?
Miernik przyda się żeby sprawdzić czy było robione cieniowanie między zderzakiem a karoserią.
Sam zderzak będzie sprawdzany pod kątem jakości malowania , ewentualnych wtrąceń w lakierze itp. ale to już bez miernika.
Ja zrobiłem bardziej ekstremalny odbiór. Poszedłem do salonu - patrzę że biały więc chyba taki jak zamawiałam. To wsiadłem i pojechałem. :-)))
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )