Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Dla tych co tak narzekają na Arteona za 200tys...
http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktu ... edow-13221
http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktu ... edow-13221
-
- Senior Member
To jest ten egzemplarz o ktorym juz ktos pisal. Nie do uwierzenia. Gdyby tak bylo w VW....jeden przypadek na cala produkcje to pewnie nie byloby ruchu na tym forum.
- Blazio1946
- Posting Freak
Jeszcze nie słyszałem tu na forum żeby jakiś Arteon do aso na lawecie jechał...
-
- Senior Member
Fqktycznie. Cieszmy sie ze zaden vw nie wrocil na lawecie jak jeden egzemplarz bentleya lub zaden nie stanal w plomieniach jak kilka ferrari.
Witam wszystkich forumowiczow szkoda że pierwszy mój post taki ale niestety po dzisiejszej pielęgnacji artka wyszła wada podczas mycia lanca zaczął lakier schodzić z listwy na drzwiach
spotkał się ktoś już z taką wadą?? czy u mnie taki ewenement ???
spotkał się ktoś już z taką wadą?? czy u mnie taki ewenement ???
To na szczescie listwa plastikowa a nie blacha. Nie widzialem czegos takiego jeszcze, albo byla lekko uszkodzona i lanca zalatwila reszte albo wada fabryczna.
Moze byc ciezko cos uzyskac od producenta, powiedza ze za duze cisnienie bylo ale probuj...jak miernikiem bedzie fabryczny lakier i samochod niedawno odebrany to moze cos zalatwisz. Ale ja bym nie mowil ze to pod cisnieniem sie zrobilo tylko ze w takcie mycia.
A gdzie i czym to myles?
Bo lakier wyglada na normalnie przeciety...miekki pladtik i poszlo. Wyglada jak by bylo za duze cisnienie
Moze byc ciezko cos uzyskac od producenta, powiedza ze za duze cisnienie bylo ale probuj...jak miernikiem bedzie fabryczny lakier i samochod niedawno odebrany to moze cos zalatwisz. Ale ja bym nie mowil ze to pod cisnieniem sie zrobilo tylko ze w takcie mycia.
A gdzie i czym to myles?
Bo lakier wyglada na normalnie przeciety...miekki pladtik i poszlo. Wyglada jak by bylo za duze cisnienie
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Zwykła samoobslugowa myjnia na osiedlu jutro pojadę zgłoszę zobaczę co dalej bedzie
- Blazio1946
- Posting Freak
Słabo to wygląda, na wadę produkcyjną czy niezgodność towaru z umową raczej nie przejdzie. Tu ewidentnie widać,że uszkodzenie mechaniczne.
Nie mów, że myjesz cisnienowka tylko, że ręcznie.
Nie mów, że myjesz cisnienowka tylko, że ręcznie.
-
- Member
Można wiedzieć w jakiej odległości znajdowała się lanca w trakcie powstania tego uszkodzenia? Wygląda to tak jakby odległość wynosiła jedynie kilka centymetrów. Ewentualnie przychodzi mi na myśl uszkodzona dysza która zbyt mocno skupiła strumień.
Kiedyś był filmik o odprysku lakieru w Toyocie C-HR w trakcie mycia bezdotykowego, ale to wyglądało jak zwykły odprysk.
Kiedyś był filmik o odprysku lakieru w Toyocie C-HR w trakcie mycia bezdotykowego, ale to wyglądało jak zwykły odprysk.
https://www.pb.pl/volkswagen-wstrzymal- ... sli-930643
chyba czas oczekiwania sie niecooooo wydłuży. Miałem odebrać arteona w połowie czerwca ,ale widzę że jednak VW znowu pokazał środkowy palec swoim klientom
chyba czas oczekiwania sie niecooooo wydłuży. Miałem odebrać arteona w połowie czerwca ,ale widzę że jednak VW znowu pokazał środkowy palec swoim klientom