Spalanie
RE: Spalanie
start/stop odpala silnik jeśli auto przed tobą ruszy, czasem odpala nawet jak mu się wydaje że rusza Ogólnie start/stop to wielki gniot jak dla mnie i uszczęśliwianie ludzi na siłę.
ja się zgadzam, wyłączam za każdym razem.
kubelt tak samo jak ja, już mam nawyk wyrobiony, odpalam auto i od razu guzik, później ręczny i w drogę.
Teraz tez musialem do tego wrocic bo nie mam czym przekodowac start stopu...
Licze na jakas aktualizacje vcdsa bo obdeleven to programowo sie nie zaktualizuje, pozatym oni nadal maja na stronie ze obsluguje wszystko...a tu niestety
Licze na jakas aktualizacje vcdsa bo obdeleven to programowo sie nie zaktualizuje, pozatym oni nadal maja na stronie ze obsluguje wszystko...a tu niestety
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- guttentager
- Member
Mnie irytowało, że start/stop wyłączał pojazd jeszcze w momencie toczenia się (ok.4km/h).
Podjezdzasz powoli do skrzyzowania a tu sru, nawet do poprzedzajacego Cie samochodu nie dojechal.
Albo na skrzyzowaniu, chcesz sie szybko wlaczyc do ruchu, a tu znow lipa i wylaczone wspomaganie ;-)
Bardziej zrozumiałe byłoby, gdy stając na swiatlach pykniesz przycisk i samochod sie wylacza do momentu ruchu pedałem.
Podjezdzasz powoli do skrzyzowania a tu sru, nawet do poprzedzajacego Cie samochodu nie dojechal.
Albo na skrzyzowaniu, chcesz sie szybko wlaczyc do ruchu, a tu znow lipa i wylaczone wspomaganie ;-)
Bardziej zrozumiałe byłoby, gdy stając na swiatlach pykniesz przycisk i samochod sie wylacza do momentu ruchu pedałem.
Fakt, to z tym gaśnięciem przy podjeżdżaniu do skrzyżowania potrafi być irytujące. Patrzysz w międzyczasie w lewo-prawo czy nic nie jedzie, chcesz skręcić w lewo a tu dupa, wspomagania nie ma, bo silnik został wyłączony. Chwilkę trwa uruchamianie i można jechać dalej. Ale poza tym ja się do start-stop przyzwyczaiłem, miałem w poprzednim Passacie B7, mam też teraz, jeżdżę z włączonym.
- Blazio1946
- Posting Freak
2.0 TSI 280 KM mam średnie spalanie 3 trzech dni 13,2. Jazda po mieście i odcinki expresówką bardzo dynamicznie.
A ile w mieście i w jakich miejskich warunkach?
- Blazio1946
- Posting Freak
50/50 w mieście bez korków ruch płynny.
Wynik z trasy Bydgoszcz - Toruń krajówką, prędkość normalna, czasem trochę dynamiczniej średnia 9,4 l
Wynik z trasy Bydgoszcz - Toruń krajówką, prędkość normalna, czasem trochę dynamiczniej średnia 9,4 l
-
- Junior Member
Do tych silników benzynowych lejecie 95 czy 98 ? Głównie chodzi mi o ten 190 KM