Black czy Silver? który wybrać
Re: Black czy Silver? który wybrać
Lakier jest slaby, kupujac dosyc czesto samochody z grupy vag stwierdzam ze coraz gorszy...rusuja sie doslownie od patrzenia o odpryskach nie mowiac. Na swoim pirycie mam kilka odpryskow na masce...ale na pocieszenie japonskie i koreanskie lakiery szczegolnie mazda i kia sa jeszcze gorsze, lakiernicy boja sie normalnie polerowac tak sa cienkie...
Za to bmw ma naprawde dobry i twardy lakier, czyli sie da...
Za to bmw ma naprawde dobry i twardy lakier, czyli sie da...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Mam podobny dylemat, chociaż biorę pod uwagę jeszcze kurkumę oraz biel
Black - miałem testowałem, fajnie tylko minus widać od razu białe "plamki" od deszczu, myjni itd. Moja partnerka go chce i tutaj mam mały problem
Biały - tu mi się podoba oryx, ale cena i podobno naprawy dość drogie.
Kurkukma - nie widziałem na żywo, ale na fotkach prezentuje się znakomicie, utrzymanie chyba nie najgorsze, ale rzuca się oczy, a ja nie lubię się wyróżniać.
Silver - na pewno utrzymanie na duży plus, ale taki samochód wydaje mi się, że się nie wyróżnia.
Black - miałem testowałem, fajnie tylko minus widać od razu białe "plamki" od deszczu, myjni itd. Moja partnerka go chce i tutaj mam mały problem
Biały - tu mi się podoba oryx, ale cena i podobno naprawy dość drogie.
Kurkukma - nie widziałem na żywo, ale na fotkach prezentuje się znakomicie, utrzymanie chyba nie najgorsze, ale rzuca się oczy, a ja nie lubię się wyróżniać.
Silver - na pewno utrzymanie na duży plus, ale taki samochód wydaje mi się, że się nie wyróżnia.
No to faktycznie nie zazdroszczę sytuacji
Na pocieszenie powiem Ci, że u mnie wybór koloru też zajął najwięcej czasu. Bardzo mi się podobała kurkuma na folderach i zdjęciach w necie, ale jak zobaczyłem na żywo bez słońca to czar prysł. Przestał być żywy złoty i się zrobił żółto zielonkawy. Koniec końców padło w moim przypadku na biały.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
U mnie z kolorem poszło błyskawicznie:
żona chciała byśmy kupili kurkumowego T-Roc'a
ja chciałem srebrnego Arteona
szybki kompromis i zamówiliśmy kurkumowego Arteona
żona chciała byśmy kupili kurkumowego T-Roc'a
ja chciałem srebrnego Arteona
szybki kompromis i zamówiliśmy kurkumowego Arteona
Haha, miałem tak samo, ale ze srebrnym. Ale tak to juz jest w życiu. Albo chcesz mieć rację albo święty spokój
Weź srebrnego "bandytę" z czarnym charakterem tj koła, dach itd. ;-) W załączeniu moje wozidło na kołach letnich 20 cali i zimowych 18 cali, pozostałość po B8 :-)
Ostatnio zmieniony 27.01.2019, 10:32 przez ppablosss, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja zapytam: pure white czy silver pyrit?
Byłem praktycznie zdecydowany na biały z otwieranym dachem, ale zobaczyłem srebrnego na żywo i powiem szczerze zacząłem mieć wątpliwości. Naprawdę daje radę ten kolor. Nie jest to taki typowy srebrny metalik jakich wiele na ulicach. Jest taki jakby przydymiony.
Jest na pewno łatwiejszy w utrzymaniu, ale z drugiej strony biały też wygląda super, wyróżnia się, ale też białych aut jeździ obecnie naprawdę dużo.
Mam więc jeszcze dwa znaki zapytania, kolor biały/srebrny i czy dołożyć do otwieranego dachu czy nie
Byłem praktycznie zdecydowany na biały z otwieranym dachem, ale zobaczyłem srebrnego na żywo i powiem szczerze zacząłem mieć wątpliwości. Naprawdę daje radę ten kolor. Nie jest to taki typowy srebrny metalik jakich wiele na ulicach. Jest taki jakby przydymiony.
Jest na pewno łatwiejszy w utrzymaniu, ale z drugiej strony biały też wygląda super, wyróżnia się, ale też białych aut jeździ obecnie naprawdę dużo.
Mam więc jeszcze dwa znaki zapytania, kolor biały/srebrny i czy dołożyć do otwieranego dachu czy nie
Mam białego w perle od roku i nie zamienił bym go na innyOtwierany dach też mam
Zakładajac ten post pytałem o te dwa kolory bo takie były auta na placu.
Gdybym brał z konfiguratora, zamówiłbym białego Oryx. Z bliska oraz w nocy pięknie ta perła się mieni.
A tu macie oko w oko srebny i biały.
I co który ładniejszy?
Gdybym brał z konfiguratora, zamówiłbym białego Oryx. Z bliska oraz w nocy pięknie ta perła się mieni.
A tu macie oko w oko srebny i biały.
I co który ładniejszy?
I jeden i drugi świetny kolor do Arteona, wg mnie piryt bardziej prestiżowy- dostojniejszy