czy ktokolwiek zastąpił układ wydechowy
Re: czy ktokolwiek zastąpił układ wydechowy
Przy zrobieniu Cat-back'a traci sie gwarancje na układ wydechowy - to logiczne, ale co poza tym?
Pytam bo znając kreatywność serwisów zaraz, któryś wymyśli, ze zmiana parametrów wydechu to utrata gwarancji na silnik albo turbo albo cholera wie co. Ale moze przesadzam
Mam juz trzy lata w Passacie B8 Cat Back i zero problemów w serwisie. Zadałem kiedyś nawet takie pytanie i otrzymałem odpowiedź że nie wpływa on na gwarancje innych podzespołów. Gwarancja na tłumik przeniosła się na nowego producenta (tunera - w tym przypadku MG Motorsport)
Dostałem taką odpowiedz od producenta tłumikawojtchas pisze: ↑14.08.2018, 09:29Ja zrobiłem cat back'a w 2.0 TSi 280 ale mam nagrania tylko ze środka:
https://www.youtube.com/watch?v=bMUHM3vqEL8
https://www.youtube.com/watch?v=Z4W5iaygyxQ
„Jeśli klapy są oryginalne to są podłączone pod tryby jazdy i tak też będą działać w nowym układzie.”
Jak to się ma w rzeczywistości ??? Tryb Normal - cicho !! Tryb Sport - Głośno !!!?
Odgrzewam kotleta.
Czy wg. Was jest legalne i ma jakieś negatywne skutki wycięcie tłumika środkowego? Przeróbka rodem ze starszych samochodów, ale gdyby ktoś chciał sprawdzić po taniości jak w przybliżeniu będzie brzmieć samochód bez wydawania kilku tysięcy na 'markowy' układ wydechowy to czemu nie
Czy wg. Was jest legalne i ma jakieś negatywne skutki wycięcie tłumika środkowego? Przeróbka rodem ze starszych samochodów, ale gdyby ktoś chciał sprawdzić po taniości jak w przybliżeniu będzie brzmieć samochód bez wydawania kilku tysięcy na 'markowy' układ wydechowy to czemu nie
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Jest legalne tylko tracisz gwarancję na wydech, przerabialem to w Cupra St 300 4x4, nie wiem jak w tdi czy nie będzie miał wpływu na jakość spalin.ksibart pisze: ↑21.01.2019, 16:29Odgrzewam kotleta.
A cenowo? W moim wypadku to 2.0 TSI
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
W Cupra usunięcie tłumika środkowego i przelotówka koszt ok 1000zl.
Czy ktoś jest w stanie pochwilić się filmikami z zewnątrz po wymienie wydechu / cat back przy 2.0 TSI 280 HP?
Jak się zachowuje wydech przy przełączeniu trybów czy da się rówież w razie potrzeby całkowicie wyciszyć?
Kogo polecacie na Śląsku kto wykonuje takie modyfikacje?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Jak się zachowuje wydech przy przełączeniu trybów czy da się rówież w razie potrzeby całkowicie wyciszyć?
Kogo polecacie na Śląsku kto wykonuje takie modyfikacje?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Arteon R-Line 2.0 TSI 280 hp 4x4