Odbarwienia na lakierze po owadach
Re: Odbarwienia na lakierze po owadach
Nie wiem co wy macie za lakiery. Mój nie łapie ani odprysków, ani przebarwień, ani zarysowań. Stoi pod chmurką, w każdych warunkach, jeździ po mieście, śmiga po ekspresówkach i wszystko jest ok.
Fskt, że ptasie odchody usuwam jak tylko zauważe - za dużo jest znanych przypadków uszkodzeń lakieru z tego powodu i nie uznawanych reklamacji.
A tak na marginesie, naprawdę nikt nie powiększył zdjęcia? Automatycznie piszecie komentarze nie zapoznając się z załącznikiem oprócz miniaturki?
Fskt, że ptasie odchody usuwam jak tylko zauważe - za dużo jest znanych przypadków uszkodzeń lakieru z tego powodu i nie uznawanych reklamacji.
A tak na marginesie, naprawdę nikt nie powiększył zdjęcia? Automatycznie piszecie komentarze nie zapoznając się z załącznikiem oprócz miniaturki?
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
Fakt ten lakier wygłąda jak tapeta albo tynk, chyba że zdjęcie ktos pomylił
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
- Blazio1946
- Posting Freak
Mój biały ma grubości lakieru od 130-250um, maska od 160-189um. Nawet reklamację skladalem na tą grubość, jest w wątku o wadach i usterkach.yaaber pisze: ↑23.11.2018, 21:59Nie wiem co wy macie za lakiery. Mój nie łapie ani odprysków, ani przebarwień, ani zarysowań. Stoi pod chmurką, w każdych warunkach, jeździ po mieście, śmiga po ekspresówkach i wszystko jest ok.
Też mam odpryski na masce i na szybie czołowej . Nie wiem gdzie Ty jeździsz i jak ani ile masz przebiegu ale to tylko kwestia czasu aż dostaniesz czymś z pod kół.
Jeżdżąc po mieście to raczej nic Ci nie grozi.
To zdjęcie z ubytkiem też jest dla mnie jakieś dziwne...
To.jest biały czy kurkuma to się światło tak odbiło?
Biała perła z domieszką kurkumy.Blazio1946 pisze: ↑24.11.2018, 09:32Mój biały ma grubości lakieru od 130-250um, maska od 160-189um. Nawet reklamację skladalem na tą grubość, jest w wątku o wadach i usterkach.yaaber pisze: ↑23.11.2018, 21:59Nie wiem co wy macie za lakiery. Mój nie łapie ani odprysków, ani przebarwień, ani zarysowań. Stoi pod chmurką, w każdych warunkach, jeździ po mieście, śmiga po ekspresówkach i wszystko jest ok.
Też mam odpryski na masce i na szybie czołowej . Nie wiem gdzie Ty jeździsz i jak ani ile masz przebiegu ale to tylko kwestia czasu aż dostaniesz czymś z pod kół.
Jeżdżąc po mieście to raczej nic Ci nie grozi.
To zdjęcie z ubytkiem też jest dla mnie jakieś dziwne...
To.jest biały czy kurkuma to się światło tak odbiło?
To jest kurwa ściana, i odrapana farba. Ale trolling gościowi wyszedł, wielu jak widać się złapało.
Gruby masz ten lakier. U mnie do 140.
Co do uszkodzen ani u mnie, ani na dwóch innych arteonach znajomych nic się nie dzieje.
Gdsie jeżdżę masz w treści wiadomości - wszędzie, włącznie z drogami gruntowymi.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
Na moje to jest kurkuma i światło tak pada
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
- Blazio1946
- Posting Freak
Oskara za ten film to nie dostaniesz. Kilka sekund dłużej, mniej trząś i będzie dobrze.
Kup zaprawkę + utwardzacz w salonie i sam to wypełnisz. Miałem taki podobnej wielkości też do blachy i zalepiłem sam. Nie jest jak z fabryki ale nie rzuca się w oczy.
Kup zaprawkę + utwardzacz w salonie i sam to wypełnisz. Miałem taki podobnej wielkości też do blachy i zalepiłem sam. Nie jest jak z fabryki ale nie rzuca się w oczy.
Ja po 37 kkm i częstej dość szybkiej jeździe po A2, S7, S8 nie mam żadnego odprysku. Zero. Poprzednik Arteona czyli japoński wolnossący cud paździerzowej techniki na M miał ciapki na masce i zderzaku po 20 kkm i jak przez lisa zmieniali mi zderzak na nowy po 40 kkm to aż byłem szczęśliwy że to się stało. Zresztą szyba też nadawała się do zmiany po roku i na szczęście stłukła się po 1.5 roku. Tu zero odprysków. Szyba gładziutka. Jeżeli chodzi o lakier to może to kwestia mojego koloru? Silver Pyrit. Nie mierzyłem ile ma grubości ale chyba z ciekawości sprawdzę.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Możesz ją dla mnie obejrzeć pod dobrym oświetleniem? Aż nie wierzę
Przejechałem raptem 8+kkm, 200km/h nie jeżdżę a mikroodprysków, takich o średnicy powiedzmy 0.5mm ciągle przybywa, plus pojawiły się dwa większe tak z 2mm i ciągle nie wiem co robię nie tak.
Za to na lakierze nie mam absolutnie nic, też Silver Pyrit.
Czyli widzisz. Może to jakiś inny lakier. Szybę obejrzę. Ale wiem że odpryski widać od razu właśnie przy takiej pogodzie i wieczorem jak świecą inni z naprzeciwka.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit