Lepszy efekt będzie jak wyciszysz drzwi. Szyby dźwiękoszczelne tanio kupisz na allegro.
Dodatkowe wytłumienie / szyby dzwiekoszczelne
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Dodatkowe wytłumienie / szyby dzwiekoszczelne
Arteon R-line 190 TSI
Pytanie czy jeszcze nie trzeba innych uszczelek założyć?
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Wymiana szyb? Serio???
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce ![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
Hej, trafiłem na coś takiego:
https://ciche-auto.pl/realizacje/wyciszenie-vw-arteon/
Ktoś z naszych bawił się w wyciszenie? Jak efekt?
https://ciche-auto.pl/realizacje/wyciszenie-vw-arteon/
Ktoś z naszych bawił się w wyciszenie? Jak efekt?
Hhhmmmm... 38%-serio? W jaki sposob i w odniesieniu do jakich danych wyjsciowych? Dobrze, ze nie zaszalal i nie napisal, ze 138% ![🤣](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f923.svg)
Do tego ja widze czerwony (no moze bordo lub buraczany), a gosc czarny-gluchy i daltonista???
Do tego ja widze czerwony (no moze bordo lub buraczany), a gosc czarny-gluchy i daltonista???
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce ![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
Dodatkowe wytłumienie okna dachowego.?
Ostatnio po montażu bagaznika dachowego i Boxa w aucie jest dużo głośniej niż miałem w poprzednikach
W Arteonie winny jest pewnie w dużym stopniu szklany dach który mniej izoluje akustycznie niż cała podsufitka bez okna
I tu rzucę temat czy ktoś coś próbował wyciszać?
Różnica jest dość duża przy np 140kmh poprzednio w insigni było słychać ale mozna było swobodnie rozmawiać, w vw przy tym samym boxie przy 140 to pasażera nie usłyszysz chyba ze przez intercom
Ostatnio po montażu bagaznika dachowego i Boxa w aucie jest dużo głośniej niż miałem w poprzednikach
W Arteonie winny jest pewnie w dużym stopniu szklany dach który mniej izoluje akustycznie niż cała podsufitka bez okna
I tu rzucę temat czy ktoś coś próbował wyciszać?
Różnica jest dość duża przy np 140kmh poprzednio w insigni było słychać ale mozna było swobodnie rozmawiać, w vw przy tym samym boxie przy 140 to pasażera nie usłyszysz chyba ze przez intercom
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Wydaje mi się, że tu może mieć wpływ nie tyle okno w dachu co sylwetka auta. Pewnie inaczej powietrze opływa bryłę i świszczy (zwłaszacza jeśli mówimy o prędkościach autostradowych).
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Tutaj sylwetka owszem ale nie aż tak, z tym boxem latałem już x4, insignia, mazda6 sedan, wiec oprócz insigni która była kombi pozostałe miały sylwetkę zbliżona do Arteona, a w x4 najbardziej pokracznie ten box na dachu wyglądał ,a mimo wszystko aż tak głośno nie było
I tu zastanawiam się czy....
1-Oryginalne belki vw robią takie szumy ,
czy
2- owe okno dachowe ,
czy
2- owe okno dachowe ,
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Chyba najbardziej jednak box będzie szumiec. Z oryginalnymi belkami i boxem Mont Blanc wyraźnie szumi już od 130km/h,ale w poprzednich autach box ten sam, mniej więcej podobne halasy. Natomiast po zdjęciulkocurek pisze: ↑22.02.2020, 00:20Tutaj sylwetka owszem ale nie aż tak, z tym boxem latałem już x4, insignia, mazda6 sedan, wiec oprócz insigni która była kombi pozostałe miały sylwetkę zbliżona do Arteona, a w x4 najbardziej pokracznie ten box na dachu wyglądał ,a mimo wszystko aż tak głośno nie było
czy
2- owe okno dachowe ,
wszystkiego jak dla mnie jest naprawdę cicho...spokojnie można rozmawiac nawet przy 200km/h,nie zauważyłem żeby szyberdach coś tu zmieniał
2.0 TSI 190 KM
Czy ktoś może mi zmierzyć grubość szyby kierowcy dźwiękoszczelnej i zwykłej? Pytam bo w testowym Arteonie niby mam dźwiękoszczelne ale nie wyglądają i nie słychać by takie były. Na balkonie mam podwójne szyby z folią w środku to widać a w samochodzie nie widzę tego.