Mirrorlink
Re: Mirrorlink
CarPlay to odpowiednik AndroidAuto a MirrorLink to zupełnie inna sprawa...
-
- Senior Member
Kp43h8 - czy w carplay potrafisz uruchomić Netlfix, whatsup, przeglądarkę internet, outlook, yanosik, sms, sygic mapy offline itd? Mirrorlink to wprost ekran telefinu. Androd auto i carplay to tylko nakladki i czesc funkcji.
Mirrorlink dziala tez bezprzewodowo.
Mirrorlink dziala tez bezprzewodowo.
Czytałem, ze się da uruchomić dużo więcej aplikacji na carpley, ale musi być na iPhonie zrobiony jailbreak.
R.I.P. Arteon 2.0tdi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
Muza z mirror gra 3 x ciszej niż z bluetooth, u Was też tak jest? Samsung S8 i S9+, ten ich śmieszny kabel chyba nic nie zmienia...
Z mirrorlinka skorzystać mi się nie udało, ale android auto na kablu też gra o połowę ciszej niż na bluetooth. Denerwujące te różnice, ale generalnie korzystanie z AA zniechęca.
Nie róbcie aktualizacji Iphonów do wersji 14 !! Carplay przestaje działac bezprzewodowo. Tzn działa ale wychodzi z założenia że skoro połaczył sie z jakąś siecią bezprzewodowo (w tym przypadku z siecią Aretona) to wyłącza pobieranie danych komórkowych. Efekt jest taki że aplikacje stają się bezużyteczne, w telefonie też nie ma netu. Rozmawiałem z pomocą techniczną apple - wiedzą i prawdopodobnie będzie łatka. Kiedy - nie wiadomo. sprawę jeszcze komplikuje fakt że carplay nie jest wspierany w Polsce.
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
Właśnie też ostatnio zwróciłem na to uwagę, ale problemem nie jest chyba samo Android Auto, tylko telefon żre za dużo prądu i wzmacniacz jest niedokarmiony prądowo, bo zawsze jak podłączę telefon to momentalnie siada jakość dźwięku (nawet jak słucham muzyki z pendrive) i zaczynają charczeć głośniki, nawet przy niskiej głośności. Póki co na pendrive i telefonie korzystam z przejściówki usb A na usb C, może przez to jakiś zwiększony pobór prądu jest... Ktoś jeszcze coś takiego zauważył? MY2020 (przed liftem)
Sprawdziłem na innym kablu, już bez przejściówek - efekt ten sam. Po aktywacji Android Auto momentalnie siada jakość dźwięku, niezależnie czy puszczam przez AA z telefonu, czy z pendrive podłączonego do drugiego portu USB. Będę testować jeszcze na CarPlay, może to kwestia, że w AA coś spartolone jest.
U mnie sytuacja się poprawiła, gdy wyłączyłem Dolby Atmos i wszelkie adaptacyjne profile muzyki w telefonie. Nadal jest to gorszy dźwięk niż po BT, ale przynajmniej jest stale słaby a nie dynamicznie zmieniający się miedzy słabym a tragicznym.
Podobna obserwacja jeżeli chodzi o AA. Porażka w sumie bo bardzo mi na tym zależało. Sterowanie spotify z telefonu trochę upierdliwe w czasie jazdy, ale przynajmniej brzmi jakoś. Ciekaw jestem kto tu zawinił, Android czy jednak VW?
Chyba nie można mieć wszystkiego ..
Chyba nie można mieć wszystkiego ..