No dokładnie.ksibart pisze: ↑24.04.2019, 14:15Macevp pisze: ↑24.04.2019, 08:42Co mogę powiedzieć o swoim egzemplarzu:
1. Plastiki podatne na zarysowania (zwłaszcza te na drzwiach na wysokości kieszeni, schowka przed pasażerem i w bagażniku na klapie). Nie są one najwyższych lotów.
2. Lakier bardzo delikatny (lakier z VW CC w tym samym kolorze czarnej perły był zdecydowanie "twardszy"). Cała masa rys na samochodzie (a samochód myłem dopiero dwa razy i to bardzo delikatnie).
3. Skrzynia w trybie comfort szarpie - zwłaszcza przy dojeżdżaniu do świateł i i ruszaniu. DSG znam doskonale bo 8 lat ujeżdżałem takie samochody, więc znam ich bolączki. 7G-DCT w Mercedesie to przy tym niemal jak klasyczny hydrokinetyk.
4. Zimy praktycznie nie zaliczyłem ale chromy na drzwiach posiadają już małe wżerki. Czekam aż się pojawi więcej /większe i zgłaszam w ASO.
5. Zawias w trybie comfort pracuje świetnie ale na poprzecznych nierównościach jak progi zwalniające jest strasznie głośny (czego nie ma w trybie normal lub sport).
6. Już dwa razy wyświetlacz między zegarami resetował się podczas jazdy(nawiązywał ponowne połączenie z telefonem mimo iż ten był podłączony i rozmawiałem z klientem). Serwis nie wykrył błędów. Niekiedy przełączenie między ekranami NAVI na standard lub między telefonem a radio lub dane dotyczące jazdy muli niemiłosiernie (trwa to 5 sekund zanim zaskoczy).
7. To traktuję jako coś nieprzemyślanego: po pierwsze w słoneczny dzień NIC praktycznie nie widać na ekranie. Kamera cofania (z której i tak nie korzystam staje się BEZUŻYTECZNA). Mercedes ma te swoje charakterystyczne daszki a w BMW jest ekran niemal pionowo ustawiony więc widoczność jest znacznie lepsza. Tutaj jest kąt pochylenia i ogólnie słaby temat. Już nie wspomnę o mega "wypalcowanym" ekranie z którego można swobodnie ściągac odciski![]()
Ad 4. Dostaniesz odpowiedź że to wina soli drogowej lub złej chemii...
Ta sól drogowa i chemia na myjniach jest bardzo wredna i uwzięła się tylko na auta VW
![Tongue :P](./images/smilies/tongue.png)
Generalnie autem nie jeździć w zimie i nie myć to będzie ok.