Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
-
- Senior Member
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Drivi- problemy nie sa usuwane w takim krotkim czasie. Poprawki jezeli beda wprowadzone to dopiero po min 2- 3 latach. Jakosci jak audi czy bmw nje szukajmy w vw. Pare dni temu testowalem bmw 520 nowy. Jakosc foteli, wylonczen, zawieszenia itd- arteon sie moze schowac. Natomiast dodatki typu emergency assist, wysowetlacz , ilosc miejsca, pojemnosc bagaznika - tutaj arteon wygrywa.
- pablo_bios
- Member
- Kontakt:
Zostawiłem im auto na 2 dni w tym tygodniu, walczyli z Car-Net i doszli do tego, że nie umieją tego zrobić - poszła prośba do Niemiec o pomoc, bo Poznań też nie miał takiej sytuacji jeszcze jak u mnie... Potem samochód odebrałem, bo nie było sensu żeby tam stał. Rezonansu kratki nie umieli wywołać(nie wiem jakim cudem), wiec musiałem sam się z nimi przejechać i im pokazać. Zrobią to jak dostaną odpowiedź z centrali odnośnie naprawy Car-Net także dam znać jaki efektksibart pisze: ↑31.05.2018, 12:24Jestem bardzo ciekaw czy cos z tym u ciebie zrobią, u mnie kazda dziura jest oznaczana przez skrzypienie tego nawiewu. Dodatkowo przy ok 1500obr/min drzwi pasarzera gdzies brzęczą -_-pablo_bios pisze: ↑30.05.2018, 13:56Sprawdź, czy lewa kratka nawiewu przy drzwiach kierowcy nie "wciska się" jak ją dociśniesz w miejscu pokrętła, jeśli tak, to za chwilę będzie ci wpadać w rezonans na każdym bruku. Ja właśnie oddałem, żeby mi to zrobili przy okazji naprawy Car-Netu, który umarł definitywnie i od dwóch dni nie mają pomysłu jak to naprawić... Sprawdź też przy okazji, czy ci Car-Net działa, zaloguj się i aktywuj wszystko przed odbiorem auta. Sprawdź listwy na drzwiach, czy są dobrze(ciasno) spasowane i czy nie masz rys na Piano Black - podobno to się zdarza przed odbiorem.
Co do mega usługi to wyglada to tak, że samochód ma internet, ale usługa Car-Net go nie widzi, chociaż wszystkie elementy samochodu i oprogramowania są ok. Podobno serwer Car-Netu mnie wyrzucił z systemu i nie wiadomo jak to naprawić
Nie wiem czy śmiać się czy płakać?
www.instagram.com/pablobios
www.project-car.pl
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
- Member
Generalnie, jako auto w cenie katalogowej do 190tys nie znam lepszej alternatywy dająca tyle miejsca w środku tej wielkości bagaznik z tym wyposazeniem. Superb mi się nie podoba.
Wygląda na to że jestem kolejna osoba z wadliwymi chromami. Auto mam od października, myje mniej więcej co 2 tygodnie a listwy na dole drzwi wygladaja gorzej niż chromy w zaniedbany polonezie. Ktoś zgłaszał taki problem i może napisać jak przebiegał proces reklamacji? Ile to trwało? Jakieś rady?
- Blazio1946
- Posting Freak
Listwy reklamowalem w passacie po zimie od soli były przebarwione. Serwis odrzucił, że to jest uszkodzenie mechaniczne (złe śr myjące) lub od soli drogowej.gorzi pisze: ↑03.06.2018, 09:39Wygląda na to że jestem kolejna osoba z wadliwymi chromami. Auto mam od października, myje mniej więcej co 2 tygodnie a listwy na dole drzwi wygladaja gorzej niż chromy w zaniedbany polonezie. Ktoś zgłaszał taki problem i może napisać jak przebiegał proces reklamacji? Ile to trwało? Jakieś rady?
Odwołałem się do centrali i wtedy poszło pozytywnie.
Wymiana to 2h w serwisie po ustaleniu terminu.
-
- Senior Member
Podeslijcie zdjecia chromow po myciu- jezeli to wada to dotyczy kazdego arteona.
Ja miałem coś takiego, ale na stałym elemencie klamki (taki nieduży plastik) lewych drzwi tylnych.
Zauważyłem to po... ręcznym myciu auta, bez żadnej ciśnieniowej myjki, wyglądało jakby lakier zamienił się w cienką folię.
W serwisie zrobili zdjęcia, pomamrotali coś na temat, czy obejmuje to gwarancja, ale po ok. 3 tygodniach zaprosili na wymianę plastiku, która trwała jakieś 3 minuty.
Wydaje mi się więc, że w VW chyba mają problem z jakością lakierowania elementów plastikowych.
Bylem wczoraj w wv i usłyszałem ze to uszkodzenie mechaniczne i że to nie wada fabryczna zato zostal mi zaproponowany lakier na zaprawki :/
Dziś podczas jazdy pokazała mi się rysa na DP. Rysa jest pod tafla szkła, miał ktoś z Was coś podobnego? Jakieś naprężenia czy coś. Będę to zgłaszał w ramach gwarancji.
- Blazio1946
- Posting Freak
Wygląda jakby pęknięty ekran.
Daj znać co na to serwis.
Daj znać co na to serwis.