Spalanie
Re: Spalanie
2.0 TSI 190 KM - spokojna jazda dom-praca-dom, muszę przyznać, że jestem naprawdę w ciężkim szoku jeśli chodzi o spalanie i absolutnie nie spodziewałem się takich wyników - z moich kalkulacji wynika, że komputer przekłamuje (zaniża) o jakieś 5-6%.
Średnie spalanie z komputera po 15 000 km to 6,7 l/100km.
Średnie spalanie z komputera po 15 000 km to 6,7 l/100km.
-
- Member
Tryb E nie denerwuje Cię podczas jazdy?
Irytuje cholernie, nie jeżdżę na nim na co dzień, tylko i wyłącznie tryb D, E włączyłem kilka razy po to, aby sprawdzić jak oszczędnie auto potrafi pojechać, no i trzeba przyznać, że na tym biegu jałowym na dolocie do terenu zabudowanego, bądź z górki potrafi naprawdę sporo zaoszczędzić, ale przyjemności z jazdy praktycznie nie ma, więc na co dzień jest D.
Ja spróbowałem raz i to wyrzucanie biegu powodowało u mnie bardzo nieprzyjemne uczucie utraty kontroli nad autem, więc bardzo szybko wyłączyłem i więcej nie próbowałem
- Blazio1946
- Posting Freak
Ja podobnie, tylko D lub S.
Eko jest masakryczne.
Eko jest masakryczne.
To nie eko to Eunuch
D to Dawaj lub S jak Sport/Super
D to Dawaj lub S jak Sport/Super
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
-
- Member
Z innej beczki od kiedy zmienił się wyświetlacz?
Ja mam taki gdzie wskaźnik oliwa jest pod obrotomierzem i prędkościomierzem? Na zdjęciu powyżej są ustawione na bokach
Ja mam taki gdzie wskaźnik oliwa jest pod obrotomierzem i prędkościomierzem? Na zdjęciu powyżej są ustawione na bokach
- Osfald
- Senior Member
Nowe wyświetlacze montowano w wersjach najnowszych, czyli od MY2020
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
i powiem Wam ze bardziej podobał mi się wyświetlacz gdzie był cały a nie tak jak teraz gdzie po bokach są kreseczki z lewej temp a po prawiej bak paliwa, wrwrwkarambazielona pisze: ↑25.07.2020, 12:10Z innej beczki od kiedy zmienił się wyświetlacz?
Chyba z moją nogą coś nie tak
11.5/100
11.5/100