Głośność wewnątrz auta
Re: Głośność wewnątrz auta
Informacja z BOK na temat pakietu dodatkowego wyciszenia
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
-
- Member
Ma ktoś pojęcie, o które to osłony podłogi może chodzić w powyższej korespondencji odnośnie pakietu wyciszenia?
Pan Maciej i Pani Małgorzata w formie jak widać. Już w salonie śmieją się z tej odpowiedzi. Akurat tył auta słychać najbardziej w Arteonach ... raczej tam nic nie ma dodatkowego.
Ostatnio zmieniony 19.04.2023, 17:12 przez olek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzieś "słyszałem" że przegroda pomiędzy kabina a silnikiem jest dodatkowo poprawiona.
R-Line 2.0 TSI 190
Wytłumiałem tył auta- bagażnik, nadkola i tylną kanapę przy okazji audio. Mam pakiet dodatkowego wyciszenia i poza styropianem rekompensującym wysokość koła zapasowego i podłogą bagażnika to tam niewiele jest
Fotki firmy wykonującej a samochód mój.
Oprócz tego drzwi i teraz największy hałas jest z okolicy przednich kół.
Fotki firmy wykonującej a samochód mój.
Tylko że z opisu VW wynika ze ta osłona jest zapewne pod spodem auta.
- Osfald
- Senior Member
Dokładnie. Osłony są od strony podwozia i nadkoli. Wersja z lepszym wytłumieniem ma ich więcej i grubiej. Mam oba egzemplarze z roku 2019 więc porównywałem.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
A tak u mnie wygląda po wyciszeniu. Szkoda tylko, że z czasem człowiek przyzwyczaja się do względnie małego hałasu.
Aż pojechałem na kanał sprawdzić.Mam pakiet dodatkowego wyciszenia. Które z tych osłon spełniają rolę dodatkowego wyciszenia ? Lub inaczej których osłon nie ma w aucie bez tego pakietu ?
Jak coś wypatrzysz (innych zdjęć nie mam) to Twoje. Mój jest MY2018 i nie mam owego magicznego "pakietu" (za to dołożyłem 30 kg mat wygłuszających i teraz słychać tylko świat wiatru z lusterek i nadkola, które zostaną oklejone za tydzień czy dwa). Na 100% masz "uboga" wersję osłony pod silnikiem, bez zasłonięcia DSG - do kupienia rozbudowany oryginał na alledrogo za jakieś 500 PLN i ze 30 min roboty z 12 śrubami (silnik jest od spodu cały zasłonięty włącznie z DSG i mniej się syfi w komorze, szczególnie zimą-bloto i latem-kurz).
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce