I jak wrażenia z tego zestawu ?
Ja właśnie przed chwilą zgłosiłem kontakt z serwisem w celu weryfikacji tylnych hamulców.Martinez718 pisze: ↑10.03.2020, 10:40Po długiej nieobecności na forum wznowiłem temat y siebie dotyczący hamulców. Na 1 wymianie byłem przy ok 18 tys przebiegu a teraz przy 35 tys problem pojawił się drugi raz, umówiłem się na oględziny czy występuje problem. Po przejażdżce z serwisem dowiedziałem się że jest niby rozwiązanie i przewidziana jest wymiana na nowy komplet tarcz i klocków w nowszej poprawionej wersji. Pojeździmy zobaczymy.
Po długich namysłach ze względu na cenę tarcz, też dzisiaj montuję taki sam zestaw.Art e on pisze: ↑14.02.2020, 09:57U mnie albo wada materialu tarcz EBC albo sam nie wiem co-polegly po 7 tys. km (pogiely sie i bija) i sa w drodze do producenta z reklamacja.
Wczoraj weszly DBA T3 seria 4000 ale maja dopiero z 50 km wiec nie wypowiem sie. Katuja te tarcze na torze w audi S czy golfach R, cuprach, wiec powinny wytrzymac spokojnie (tyle teoria, sprawdze jak praktyka).
Co do EBC poki byly proste w zestawie z DS2500 dzialaly swietnie-pierwsze hamowania poki nie zlapaly temperatury ok, ale potem im cieplej tym bardziej chwytaly i bylo czuc ze auto hamuje a nie zwalnia.
Jaka cena tego zestawu ?ochab pisze: ↑11.03.2020, 07:06Po długich namysłach ze względu na cenę tarcz, też dzisiaj montuję taki sam zestaw.Art e on pisze: ↑14.02.2020, 09:57U mnie albo wada materialu tarcz EBC albo sam nie wiem co-polegly po 7 tys. km (pogiely sie i bija) i sa w drodze do producenta z reklamacja.
Wczoraj weszly DBA T3 seria 4000 ale maja dopiero z 50 km wiec nie wypowiem sie. Katuja te tarcze na torze w audi S czy golfach R, cuprach, wiec powinny wytrzymac spokojnie (tyle teoria, sprawdze jak praktyka).
Co do EBC poki byly proste w zestawie z DS2500 dzialaly swietnie-pierwsze hamowania poki nie zlapaly temperatury ok, ale potem im cieplej tym bardziej chwytaly i bylo czuc ze auto hamuje a nie zwalnia.
DBA T3 seria 4000 + Ferodo DS2500
Mam nadzieję,że będę zadowolony![]()
Klocki okolo 600 zlbercikson pisze: ↑11.03.2020, 10:31Jaka cena tego zestawu ?ochab pisze: ↑11.03.2020, 07:06Po długich namysłach ze względu na cenę tarcz, też dzisiaj montuję taki sam zestaw.Art e on pisze: ↑14.02.2020, 09:57U mnie albo wada materialu tarcz EBC albo sam nie wiem co-polegly po 7 tys. km (pogiely sie i bija) i sa w drodze do producenta z reklamacja.
DBA T3 seria 4000 + Ferodo DS2500
Mam nadzieję,że będę zadowolony![]()