Przy podmiance powinien pasować plug&playMatemate pisze: ↑18.05.2024, 14:09Mam u siebie w arteonie ( rocznik 2017)hak który się nie otwiera zapiekł się nie działa nie wiem. Sąsiad tez ma arteona (rocznik 2018) ale zamontował dokładki maxtona i nie ma w planach go używać i chcemy się tymi hakami zamienić. Czy też potrzebuje jakieś sterwoniki programowanie itd, czy po prostu plug&play?
hak holowniczy montaż
Re: hak holowniczy montaż
Też mam ori hak zwalniany elektrycznie, ale dokładany juz po zakupie samochodu i otwieranie nogą klapy bagażnika działa bez zarzutu.
Montowałeś w ASO czy gdzieś zewnętrznie? Bo mnie też poinformowali, że Easy Open zniknie i to mnie powstrzymało od montażu.
-
- Junior Member
Jak nie zrobiłeś jeszcze zapraszam do Turek wielkp
Zrobie na gotowo hak holowniczy zwalniany z przycisku tak jak fabrycznie
665245377
Możliwy dojazd do klienta
A ma ktoś może zdjęcie jak przebiega wiązka haka? Chciałem dołożyć gniazdo zapalniczki do bagażnika i tak sobie pomyślałem, że chyba najłatwiej byłoby mi się wpiąć właśnie do tej wiązki.
Proszę

-
- Junior Member
Osobiście uważam że powinno się podłączyć od skrzynki bezpieczników zasilanie a zasilanie haka zostawić w spokoju gdyż możesz coś podłączyć i zrobić zwarcie na module haka i wtedy będzie problem....
Jak rozebrać już auto do tego to rozebranie 3 plastikow więcej nie zrobi problemu a będzie jak powinno być.
Ewentualnie można się podlutowac do innej zapalniczki z przodu
W większości vagach wszystkie były podpięte pod jedno
Mogę w Turek wielkp to zrobić
W Shooting Brake też nie ma gniazda zapalniczki w bagażniku, choć coś gdzieś czytałem że ono nie jest jako element podstawowy tylko trzeba dokupić.
Zatem zakładam że wiązki gdzieś tam są tylko nie ma gniazda zapalniczki. Czy masz może też ilustrację z Shoohting Brake ?
Arteon 2.0 TSI Shooting Brake '21 190 KM DNNA | R-Line | DSG DQ381 | DCC | Nashville 245/35 R20 | obniżony o 20 mm