Nie znalazłem podobnego tematu, więc proponuję dyskusję na temat środków do czyszczenia i konserwacji foteli oraz pozostałych elementów wyposażenia w kabinie.
Może warto poruszyć takie zagadnienia:
1. Jakich środków używacie do czyszczenia foteli;
2. Które specyfiki polecacie, a które z góry odrzucić jako niepraktyczne czy nie dające efektów;
3. Gdzie kupujecie (zamawiacie) takie środki - linki;
4. Czym zabezpieczacie skórę, alcantarę i pozostałe elementy wyposażenia;
5. Jak usuwacie ewentualne zanieczyszczenia na różnych elementach samochodu.
W poprzednim pojeździe, do czyszczenia skóry używałem Meguiar`s Gold. Świetny preparat. Po użyciu, skóra staje się elastyczna, bez połysku i sztucznej śliskości, nie pozostawia zapachu.
Należy zakupić zestaw, czyli pojemnik z preparatem do czyszczenia + pojemnik ze środkiem do konserwacji. Odradzam zakupu "dwa w jednym" - mało skuteczny i efekt prawie niewidoczny. Zwróćcie też uwagę, aby był to Gold - najlepszy z tej marki. Cena zestawu to ok. 150 zł i wystarcza na kilkanaście zabiegów czyszczących.
Czyszczenie i konserwacja tapicerki
Czyszczenie i konserwacja tapicerki
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2021-06-03 101700.png (110.78 KiB) Przejrzano 5608 razy
Ostatnio zmieniony 03.06.2021, 22:05 przez Zbigniewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Re: Czyszczenie i konserwacja tapicerki
Ja używam do skór tego zestawu : https://allegro.pl/oferta/duzy-zestaw-s ... 0fbf489d8f
Dzisiaj właśnie miałem chwilę to oporządziłem foteliki. Doczyszcza bardzo dobrze - szczoteczka w zestawie. Końcowy efekt matowy. Polecam.
Dzisiaj właśnie miałem chwilę to oporządziłem foteliki. Doczyszcza bardzo dobrze - szczoteczka w zestawie. Końcowy efekt matowy. Polecam.
R-Line 2.0 BiTDI SCR 4MOTION 176 kW 240 KM "Chilli"