Automatyczna zmiana kolorów oświetlenia ambitne
Automatyczna zmiana kolorów oświetlenia ambitne
Czy ktoś z Was orientuje się według jakiego algorytmu działa zmiana kolorów oświetlenia ambientem przy ustawieniu ich na auto? Mam w opcjach ustawioną automatyczną zmianę kolorów, ale codziennie korzystając z samochodu widzę tylko ciągle może ze trzy odcienie niebieskiego, a przecież jest ich 30 do wyboru.
- dominiksoul
- Junior Member
Re: Automatyczna zmiana kolorów oświetlenia ambitne
Automatyczna zmiana kolorów to nic innego jak przypisanie danego koloru do trybu jazdy (de facto możesz przypisać wtedy "swój" kolor tylko do indywidualnego ustawienia, dla reszty trybów kolory są domyślne).
R-Line polift, 2.0 TSI 190
Nie za bardzo rozumiem, to jaka to automatyczna zmiana kolorów spośród 30 dostępnych? Myślałem, że wybierając tą opcję będę miał co jakiś okres czasu (codziennie czy co uruchomienie) zmianę barwy oświetlenia ambiente. Czyli w zależności od tego czy jeżdżę na profilu eco, normal czy sport kolory będą inne? Bo jeżdżąc codziennie na eco i normal praktycznie żadnej zmiany nie ma, poza trzema odcieniami niebieskiego. W innych markach jest to lepiej zrobione.
Przejdź na tryb Sport, dla odmiany będziesz cieszyć się czerwonym podświetleniem - automatycznie (dot. podświetlenia a nie ucieszenia się).
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
- Silent_bob
- Member
Na Eko powinno być z fabrycznie żółte z tego co pamiętam, Normal niebieskie, Sport czerwone. Moim zdanie to jest dobrze pomyślane. Byłaby niezła choinka jakby codziennie na auto mi inny kolor ustawiał. Kto co woli, ale ponieważ ten kolor też zmienia na zegarach to mnie by to irytowało.
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020