Front Assist
Front Assist
Czy ktoś z Was miał już podbramkową sytuację wjechania komuś w tyłek i ów system zadziałał? Zastanawiam się czy u mnie to działa prawidłowo, bo kilka razy w mieście pojawiła się charakterystyczna duża czerwona ikona na AID wraz z sygnałem dźwiękowym, ale szczerze mówiąc ani razu przy tym nie widziałem podbramkowej sytuacji na drodze. Za to jak próbowałem z większą prędkością podjechać komuś pod tyłek to nic się nie działo (możliwe, że warunki prędkości i chwili mojego hamowania nie były spełnione, ale wolałem nie klepać sobie i komuś auta w imię przetestowania systemu ). Na YT jest kilka filmików, ale to w większości teoretyczne dema wyjaśniające zasadę działania. Zachar z AutoCentrum.pl ma odcinki gdzie wjeżdża Golfem i Leonem w kartony, ale system zupełnie ich nie wykrywa.
Re: Front Assist
Sprawdzone, działa. Dla mnie to.lekko za czułe jest, ale na pewno hamuje..
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
U mnie tez... hamuje jak wściekły czy ktoś wie czy w momencie hamowania zapalają się lampy stopu?powinny chyba...
2.0 TSI 190 KM
A przy jakich prędkościach zadziałało?
- Blazio1946
- Posting Freak
Na drodze tylko sygnał dźwiękowy mi się włączył bez awaryjnego hamowania.
Natomiast jak wjeżdżam do garażu zbyt dymamicznie to kilka razy mi sam zahamował ale to są prędkości parkingowe.
Natomiast jak wjeżdżam do garażu zbyt dymamicznie to kilka razy mi sam zahamował ale to są prędkości parkingowe.
Ostatnio zmieniony 14.07.2018, 14:50 przez Blazio1946, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest funkcja asystenta parkowania niezwiazana z front assist. Nawet golf z czujnikami parkowania teraz to maBlazio1946 pisze: ↑14.07.2018, 11:12Na drodze tylko sygnał dźwiękowy mi się włączył bez awaryjnego hamowania.
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Czyli prędkości przejazdowe. W sumie jeszcze niewiele miałem okazji latania poza miastem. Ciekawi mnie czy zadziałałby w sytuacji zagapienia się np. w korku, albo na światłach - takie typowo miejskie błędy