Powracająca usterka line assist po wymianie kierownicy
Powracająca usterka line assist po wymianie kierownicy
Koledzy wracam z tematem. Jestem niecały tydzień po odpłatnej wymianie kierownicy na nową w związku z usterką line assist obecnie niedostępny. Minęło zaledwie 6 dni i właśnie po wejściu do auta i jego uruchomieniu moim oczom ukazał się komunikat line assist obecnie niedostępny wcześniej do tego jeszcze był komunikat przy starej kierownicy oprócz line assist że aktywny tempomat obecnie niedostępny A teraz oprócz lineasist pojawił się komunikat usterka rozpoznawania znaków drogowych i moje pytanie brzmi tak czy kierownica jest felerna czy należy wykonać jakąś inną akcję typu aktualizacja sterownika jeśli tak to ewentualnie jakiego lub oprogramowania żebym wiedział o czym mam rozmawiać ewentualnie czy system rozpoznawania znaków drogowych który również się wyświetlił jako niedziałający ma związek z tą właśnie kierownicą?
Re: Powracająca usterka line assist po wymianie kierownicy
Reklamuj w ASO. Skoro to był akcja odpłatana, która miała naprawić problem a nie naprawiła to jedź do ASO i niech sprawdzają
Oczywiście jestem już umówiony w ASO w pierwszej kolejności dostałem termin na za dwa tygodnie ale kiedy wspomniałem że to była akcja odpłatna i auto dalej jest niesprawne to termin znalazł się za kilka dni więc będą sprawdzać ale główne moje pytanie to takie czy kombinacja usterki line assist i usterka systemu rozpoznawania znaków może być ze sobą połączona i czy jest to ten sam rodzaj awarii
Sprawdzałeś w ustawieniach, czy obie funkcje są załączone?RoganJin pisze: ↑27.02.2025, 14:52Oczywiście jestem już umówiony w ASO w pierwszej kolejności dostałem termin na za dwa tygodnie ale kiedy wspomniałem że to była akcja odpłatna i auto dalej jest niesprawne to termin znalazł się za kilka dni więc będą sprawdzać ale główne moje pytanie to takie czy kombinacja usterki line assist i usterka systemu rozpoznawania znaków może być ze sobą połączona i czy jest to ten sam rodzaj awarii
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
O jakich ustawieniach mowisz i gdzie je znalezc?
Temat do "porzygu" powraca. Odplatna akcja wymiany kierownicy. 6 dni pozniej komunikat wrocil. Pojechalem do serwisu. Stwierdzili ze to nie ma zwiazku z kierownica wiec wymyslili ze trzeba zaktualizowac sterownik kamery w przedniej szybie. Oczywiscie odplatnie bo to niby nie ma zwiazku z kierownica. Wczoraj odebralem auto. Dzis na powrocie z pracy co? Usterka acc, ta obecnie niedostepny... No ile mozna... Oczywiscie jutro dzwonie po raz kolejny ale zapytam, czy macie jakis pomysl o co tu chodzi? Dlaczego to powraca? Co moze byc przyczyna ze nadal jest problem?
a czy to nie jest problem z całą kamerą ? na yt był filmik gdzie gość AUTO DYŻUR by EKG polecał jakiś warsztat elektroniczny do naprawy tej kamery ale nie mogę znaleźć tego odcinka :/
Arteon 2.0 TSI 190 Elegance 2022
Kurcze gdybyś wpadł na ten filmik to koniecznie podeslij! Narazie komunikat po aktualizacji kamery i wymianie kierownicy pojawił się raz. Nie ma to raczej związku z aku bo auto stało od piątku nie używane i dzis robiac krótką trasę nic nie wyskoczyło. ASO kazało monitorować sprawe tzn poczekać aż komunikat pojawi się 5-6 razy i wtedy mam się zgłosić bo teraz nie mają pomysłu co może być nie tak, a po tych 6 razach będą sie kontaktować z producentem (zapewne kierownicy) żeby ją reklamować...
Jeżeli kierownica ma już wymienione czujniki KLR wówczas kamerę asaystentów należy zaktualizować do wersji SW1421 a najlepiej 1423 aby pozbyć się komunikatów o błędach Travel Assist. W śląśkim mogę kompleksowo zająć się tematem.
Ja pomorze zachodnie to będzie ciężko na Śląsk dymać... Kiera wymieniona ale czy z poprawionymi czujnikami to nie wiem. Znalem temat to zapytalem w aso czy bedzie to juz ta poprawiona elektronika w tej kierownicy to niby stwierdzili ze tak, ale czy tak jest to dowiem sie jak rozbiore kierownice a tego nie chce robic bo powiedza ze nie mam gwarancji. Co do sterownika kamery za szybą przednią aktualizowany. Ale do jakiej wersji tez nie wiem. Niby jakas najswiezsza aktualizacja producenta ale n8e znam jej numeru