Witam szanownych kolegów
Od kilku dni zauważyłem że w moim arteonie 2 l diesel 200 koni 4motion skrzynia biegów jakby dziwnie zaczęła się zachowywać a w zasadzie to nie wiem czy to skrzynia czy coś innego. Nie mam problemów z szarpnięciem czy to przy ruszaniu czy w innych sytuacjach nie ma też żadnych innych dźwięków czy innych objawów ale zauważyłem czego wcześniej nie widziałem że gdy auto zbliża się do zmiany biegów na wyższy obrotomierz jakby pokazuje na ułamek sekundy przed zmianą biegu podwyższenie obrotów słyszę że bieg już się zmienia natomiast obroty jakby na sekundę przed zmianą mimo tego że nie wciskam pedału gazu jakby delikatnie się zwiększają. Czy to jest jeden z objawów jakiejś awarii czegoś uszkodzonego czegoś co się kończy? Generalnie tak jak mówię nie mam żadnych problemów skrzynia standardowo wiadomo czasem lubi przeciągać obroty jak to w DSG natomiast generalnie zachowuje się dosyć ładnie i też nie widzę tego o czym tu pisze na wszystkich biegach i nie zawsze ale przeważnie z 3 na 4 lub z cztery na pięć dosłownie sekundę przed zmianą biegów lub w momencie zmiany biegu obroty delikatnie się podnoszą.