Skrzypiące zawieszenie?
Skrzypiące zawieszenie?
Panowie, od jakiegoś czasu zauważyłem, że na dużych nierównościach lub wysokich leżących policjantach etc, skrzypi mi coś z tyłu w zawieszeniu... ma tak ktos? lub miał?
-
- Member
Re: Skrzypiące zawieszenie?
U mnie też występuje takie skrzypienie. Gdzieś na forum było to poruszane i ASO na tą bolączkę stosuje nasmarowanie wszystkiego co możliwe
Tez mam cos takiego czasem z tylu, zwlaszcza po nocy, jak bylo goraco to nie wystepowalo. Z tylu po lewej stronie nieraz cos zaskrzypi.
Dzwonilem do serwisu , tpi na to nie ma
Dzwonilem do serwisu , tpi na to nie ma
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
U mnie też się zdarzy, że coś zaskrzypi. Najczęściej predkosci parkingowe garby lub szczyt górki .
Wkrótce mam serwis na 30 tys, zobaczymy co zaradzą.
Dodam, że to zdarzajace sie skrzypienie wystepuje tylko po dłuższym postoju (po nocy). Po trasie jest cisza.
Wkrótce mam serwis na 30 tys, zobaczymy co zaradzą.
Dodam, że to zdarzajace sie skrzypienie wystepuje tylko po dłuższym postoju (po nocy). Po trasie jest cisza.
Ostatnio zmieniony 16.10.2018, 20:11 przez Blazio1946, łącznie zmieniany 1 raz.
masakra fury za 200 koła a skrzypi jak w Polonezie
Byes z tym w serwisie? Ja zauwazylem ze ten dzwiek jest tylko jak przyhamowywuje na wiekszych nierownosciach przy predkosciach parkingowych. Bez hamowania dzwiek nie wystepuje
U mnie pojawiło się niedawno z tylnego zawieszenia w takich sytuacjach jak opisał kolega Blazio1946.
Lekkie skrzypienie na garbach. Z tą różnicą że musi być mokro. Dzisiaj było w miarę sucho i cisza jak makiem zasiał..
Lekkie skrzypienie na garbach. Z tą różnicą że musi być mokro. Dzisiaj było w miarę sucho i cisza jak makiem zasiał..
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
To u mnie tez musi byc wigotno. Ale jak dawniej byly to poj sytuacje to teraz jest coraz czesciej. To ma zwiazek z hamulcami, bo jak zaciagniesz reczny i bedziesz bujsl karoseria to tez jest ten dzwiek
Jade 16stego, wiec zobaczymy co i jak
Czy u kogoś problem został rozwiązany? U mnie od tygodnia pojawiło się skrzypienie/trzeszczenie podczas przejazdu po leżących policjantach ale w przednim zawieszeniu. Czasami dźwięk jakby cała deska rozdzielcza w środku skrzypiała czasami ewidentnie jakby coś w zawieszeniu. Mam przejechane niecałe 10 000 km.