Kodowanie samochodów

Awatar użytkownika
johnyPL
Senior Member
Posty: 371
Rejestracja: 24.07.2019, 14:18
Lokalizacja: Katowice

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: johnyPL » 12.12.2020, 11:30

Eldar pisze:
12.12.2020, 08:06
Wpadnij do mnie to podłącze Ci ten przycisk za 100 zł.
Lane Assist 200
Traffic Jam Assist i Emergency 400
Znaki 200
Jeśli wszystko na raz to 500 zł.
Muszę się zapowiadać konkretną godzinę czy mogę z partyzanta we wtorek wstępnie podjechać?
johnyPL

Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385

Awatar użytkownika
Eldar
Senior Member
Posty: 268
Rejestracja: 19.08.2017, 23:43
Lokalizacja: Barwałd Górny
Kontakt:

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: Eldar » 12.12.2020, 13:38

Daj znać wcześniej o której będziesz.

bratpit
Junior Member
Posty: 24
Rejestracja: 06.11.2020, 12:12

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: bratpit » 12.12.2020, 20:51

Czy można zakodować żeby auto się samo zamykało po odejściu, tak jak to jest możliwe do ustawienia np. w BMW?
Pozdrawiam
Pit

Awatar użytkownika
Osfald
Senior Member
Posty: 365
Rejestracja: 02.05.2019, 21:40

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: Osfald » 12.12.2020, 21:45

Jest możliwe ale działa to kijowo... od razu po zatrzaśnięciu drzwi, kiedy klucza nie ma w środku, zamknie się. Nie czeka aż odejdziesz...
Kompletne kodowania masz podane w tym temacie.
2.0 TSI i cztery dwudziestki

Marius42
Junior Member
Posty: 8
Rejestracja: 28.09.2019, 13:59

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: Marius42 » 26.12.2020, 14:41

Witam serdecznie,

Pomóżcie proszę, mam problem - po wyłączeniu zapłonu na kokpicie pojawia się passat a nie arteon nie mam pojęcia jak to zrobiłem i jak to odkręcić (próbowałem zakodować w moim arteonie zegary z gotowej aplikacji - wcisnalem alltracka z ciekawosci) ... Bardzo proszę o POMOC...
Mam Arteona Rline 2.0 TSI 272hp My2020 - praktycznie ma wszystko oprócz skóry i dynaudio...

pozdrawiam Mariusz

Awatar użytkownika
LordVATer
Junior Member
Posty: 43
Rejestracja: 03.08.2020, 19:27

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: LordVATer » 26.12.2020, 20:25

W sterowniku 17 wejdź w długie kodowanie i zmień wersję samochodu na Wersja 2.
Elegance 2.0 TSI 272 KM

Marius42
Junior Member
Posty: 8
Rejestracja: 28.09.2019, 13:59

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: Marius42 » 26.12.2020, 21:20

LordVATer pisze:
26.12.2020, 20:25
W sterowniku 17 wejdź w długie kodowanie i zmień wersję samochodu na Wersja 2.
Dizeki wielkie - dzieki Tobie szystko wrocilo do normy w moim Arthurze :D naprawde ogromne dzieki...

mam jeszcze pytanie do Ciebie bo widze ze masz pojecie - czy w moim modelu da sie zmieniec szate graficzna dashboarda na kropkowana i zegary ??

Awatar użytkownika
LordVATer
Junior Member
Posty: 43
Rejestracja: 03.08.2020, 19:27

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: LordVATer » 26.12.2020, 21:54

W zegarach coś możesz pozmieniać, ale nie wielki jest wybór. Kropkowanego tła chyba nie zrobisz.Sprawdź, czy masz Display depiction (lub po polsku wskazania na wyświetlaczu - nie wiem jaki masz język ustawiony w menu) w Adaptacjach. Ja zmieniłem na wersję 3 i mam animowane kropeczki.
Wygląd samych zegarów u mnie zmienia się w Adaptacje/Tube version. Nie wiem jak w rocznikach 2020+
Elegance 2.0 TSI 272 KM

Marius42
Junior Member
Posty: 8
Rejestracja: 28.09.2019, 13:59

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: Marius42 » 27.12.2020, 09:25

LordVATer pisze:
26.12.2020, 21:54
W zegarach coś możesz pozmieniać, ale nie wielki jest wybór. Kropkowanego tła chyba nie zrobisz.Sprawdź, czy masz Display depiction (lub po polsku wskazania na wyświetlaczu - nie wiem jaki masz język ustawiony w menu) w Adaptacjach. Ja zmieniłem na wersję 3 i mam animowane kropeczki.
Wygląd samych zegarów u mnie zmienia się w Adaptacje/Tube version. Nie wiem jak w rocznikach 2020+
Noo masz racje, z przykrością muszę powiedzieć, że niestety nie wiele da się pozmieniać... mam język PL - zegary "Prezentacje Tuby" do wyboru chyba tylko 3 zegary z tego 2 wieją bidą, kropkowanie powinno być Display depiction - Wskazanie na wyświetlaczu tu powinna być szata graficzna, no niestety tez wieje bidą... próbowałem odpalić wskaźniki offroad ale też nic się nie zmienia (chyba że wymagana jest procedura kodowania - próbowałem różnie ale z marnym skutkiem) szkoda bo auto w miarę doinwestowane a jednak czegoś brakuje ;D... jedno co się udało to dograć kolory i zmienić logo na poliftowe R ale tylko chwilowo zaraz wróciłem do tego co ma być :D
Ostatnio zmieniony 29.12.2020, 18:25 przez Marius42, łącznie zmieniany 2 razy.

B4rtek
Junior Member
Posty: 43
Rejestracja: 03.11.2020, 14:03
Lokalizacja: Wrocław

Re: Kodowanie samochodów

Post autor: B4rtek » 27.12.2020, 11:52

To zimowa felga? Słabo się prezentuje do całości. Co to za dokładki masz? Ten Ala dyfuzor z tylu to AliExpress? Widziałem taki za 350 zł i chyba go zamówię. Ogólnie to bardzo fajny egzemplarz i nie duże średnie spalanie jak na prawie 400hp :)

ODPOWIEDZ