Arteon ocena po pierwszym roku eksploatacji
- Blazio1946
- Posting Freak
Arteon ocena po pierwszym roku eksploatacji
Mi stuknęło 15 miesięcy użytkowania Arteona 2.0 TSI 190KM R-line. Przebieg 41tkm, jestem z zadowolony z wyboru auta i silnika.
Żadnych przygód, tankuję paliwo i jeżdżę. Jedynie hamulce mi buczały, zostały wymienione tarcze/klocki tył (gest handlowy vw) i na razie wszystko jest spoko. Mam kilka odprysków na masce ale ekspresówki/autostrady robią swoje.
Gdybym miał wybierać to zdecydował bym się drugi raz na zakup.
Spalanie - ok
Awarie - zero oby tak dalej
Jakieś kwiatki wychodziły różnym użytkownikom (jest wątek usterek) ale to nie ma wpływu na całokształt.
Ja polecam.
Żadnych przygód, tankuję paliwo i jeżdżę. Jedynie hamulce mi buczały, zostały wymienione tarcze/klocki tył (gest handlowy vw) i na razie wszystko jest spoko. Mam kilka odprysków na masce ale ekspresówki/autostrady robią swoje.
Gdybym miał wybierać to zdecydował bym się drugi raz na zakup.
Spalanie - ok
Awarie - zero oby tak dalej
Jakieś kwiatki wychodziły różnym użytkownikom (jest wątek usterek) ale to nie ma wpływu na całokształt.
Ja polecam.
-
- Senior Member
Re: Arteon ocena po pierwszym roku eksploatacji
Polecam wątek Usterki nastepnie Hamulce nastepnie Elektronika.
W klasie sredniej auto jest bardzo drogie jezeli chcemy miec w miarę wyposazony egzemplarz - 200k lub 160 za wersje minimum. Nie ma alternatywy niestety w klasie sredniej - do wyboru mondeo, passat, optima, renault....
Z uwagi na tragiczny proces rozpatrywania reklamacji u wszystkich właścicieli arteonow- nalezy brac pod uwage uzywane samochody z klasy premium. Zamiast uznac reklamacje- wyjatkowo bw w imie dobrej wspolpracy zgadza sie na "gest dobrej woli".
W klasie sredniej auto jest bardzo drogie jezeli chcemy miec w miarę wyposazony egzemplarz - 200k lub 160 za wersje minimum. Nie ma alternatywy niestety w klasie sredniej - do wyboru mondeo, passat, optima, renault....
Z uwagi na tragiczny proces rozpatrywania reklamacji u wszystkich właścicieli arteonow- nalezy brac pod uwage uzywane samochody z klasy premium. Zamiast uznac reklamacje- wyjatkowo bw w imie dobrej wspolpracy zgadza sie na "gest dobrej woli".
U mnie mija 9 miesięcy, 21t km odkąd jeżdżę Arteonem Elegance 1.5 TSI, dsg. Podobnie jak kolega Blazio, który 2 posty wyżej ocenił swoje auto jestem bardzo zadowolony z wyboru! Jeżdżę i tankuje, nic się złego póki co nie dzieje. Auto duże, wygodne z pakownym bagażnikiem no i wizualnie bardzo mi się podoba! Naprawdę lubię rano wsiadać do niego i jechać do firmy!
Dealer VW AJ Motors z Bydgoszczy jak dla mnie pierwsza klasa obsługi! Przy zakupie oprócz rabatu na auto Ok 11% dodatkowo dostałem belki dachowe warte Ok 1 tys zł oraz .... rower młodzieżowy dla dziecka VW GTI warty Ok 1,6 tys zł. Jak zgłosiłem brak gniazdka w bagażniku, które wcześniej było w opisie wyposażenia auta to zostałem zaproszony na jego montaż.
Pewnie ... są lepsze auta i zdarzają się usterki w vw jak to wszędzie bywa w masowej produkcji. Jestem ze bardzo zadowolony z Arteona i oby tak dalej się sprawował!
Ps.a kolega Jacekpolok to straszny malkontent z Ciebie. Takie czarnowidztwo uprawiasz. Rzucając okiem na Twoje posty to wszystko tragiczne, sam znaczek VW nie do końca dobry, znaczek KIA dyskwalifikuje...etc... aż nie chce się tego czytać...tendencyjne informacje jak w Wydarzeniach TVP
Dealer VW AJ Motors z Bydgoszczy jak dla mnie pierwsza klasa obsługi! Przy zakupie oprócz rabatu na auto Ok 11% dodatkowo dostałem belki dachowe warte Ok 1 tys zł oraz .... rower młodzieżowy dla dziecka VW GTI warty Ok 1,6 tys zł. Jak zgłosiłem brak gniazdka w bagażniku, które wcześniej było w opisie wyposażenia auta to zostałem zaproszony na jego montaż.
Pewnie ... są lepsze auta i zdarzają się usterki w vw jak to wszędzie bywa w masowej produkcji. Jestem ze bardzo zadowolony z Arteona i oby tak dalej się sprawował!
Ps.a kolega Jacekpolok to straszny malkontent z Ciebie. Takie czarnowidztwo uprawiasz. Rzucając okiem na Twoje posty to wszystko tragiczne, sam znaczek VW nie do końca dobry, znaczek KIA dyskwalifikuje...etc... aż nie chce się tego czytać...tendencyjne informacje jak w Wydarzeniach TVP
-
- Senior Member
Jeżdżę od 10 grudnia autem zastepczym. Dalej uwazasz ze przesadzam?PePe pisze: ↑10.04.2019, 18:06U mnie mija 9 miesięcy, 21t km odkąd jeżdżę Arteonem Elegance 1.5 TSI, dsg. Podobnie jak kolega Blazio, który 2 posty wyżej ocenił swoje auto jestem bardzo zadowolony z wyboru! Jeżdżę i tankuje, nic się złego póki co nie dzieje. Auto duże, wygodne z pakownym bagażnikiem no i wizualnie bardzo mi się podoba! Naprawdę lubię rano wsiadać do niego i jechać do firmy!
Czy ktorys wpis mijał sie z prawdą? Kazdy dotyczacy wad to obiektywna ocena. Do czytania nikt nikogo nie zmusza- przewiń palcem. Opieram sie na faktach i zwracam uwage co sie nie podoba idnis ie wykonczenia- to juz ocena subiektywna.
Wszystko fajnie, tylko przydałby się punkt odniesienia. Inne są oczekiwania po przesiadce np. ze skoda octavia a inne z audi a6.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja przesiadłem się z cud maliny pseudo niezawodnej Mazdy 6. Po prawie roku i 53kkm jestem zachwycony. Każda jazda to przyjemność, nawet te zakończone pustym bakiem . Są pewne niedoskonałości, ale nie upierdliwe usterki które wkurwiają za każdym razem jak wsiadałem do Mazdy. No i spalanie. Jazda mocno zerojedynkowa dała dzisiaj 14. Mam porównanie do cud maliny z Japonii. W tej trasie spalała 15.5. No i najlepsze na koniec - info dla hejterów TSI. Spalanie oleju. Na 15 kkm do litra dla silnika dość często oglądającego czerwone pole. Cud malina spalała 1l na 3-4 kkm. VW może trzeszczeć, skrzypieć ale daje poczucie że się jedzie samochodem. Po prostu. Komfortowo, sprawnie, dynamicznie do celu. Kilometry lecą jak szalone. Paliwo, płyn do spryskiwaczy, klocki, przeglądy i dalej hajda.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Wpis kompletnie z dupy.Jacekpolok pisze: ↑09.04.2019, 23:11Polecam wątek Usterki nastepnie Hamulce nastepnie Elektronika.
Co takiego Cię skłoniło, by pod postem kolegi zadowolonego z użytkowania Arteona, kolejny raz wypierdzieć tu swoje żale? Człowiek pisze, że jest zadowolony z auta a ty mu polecasz wątek o usterkach, hamulcach itd WTF? Czy tym wpisem chciałeś wykrzyczeć światu, że on nie wie co mówi i że w ogóle jest niesłusznie zadowolony?!?
No to stary mam dla Ciebie złą wiadomość. Takich niesłusznie zadowolonych jest więcej. Ja też do nich należę.
Muszę powiedzieć, że jest u mnie z tym nadspodziewanie dobrze. Dobrze się sprawuje, jest wytrzymały, w miarę niezawdony.
-
- Senior Member
Tak. Twoj wpis jest taki jak piszesz. Przeczytaj tytul a potem skoryguj swoj wpis. Ocena po pierwszym roku- Arteon oceniam słabiutko. 6miesiecy w serwisie.Noetra pisze: ↑11.04.2019, 03:37Wpis kompletnie z dupy.Jacekpolok pisze: ↑09.04.2019, 23:11Polecam wątek Usterki nastepnie Hamulce nastepnie Elektronika.
Co takiego Cię skłoniło, by pod postem kolegi zadowolonego z użytkowania Arteona, kolejny raz wypierdzieć tu swoje żale? Człowiek pisze, że jest zadowolony z auta a ty mu polecasz wątek o usterkach, hamulcach itd WTF? Czy tym wpisem chciałeś wykrzyczeć światu, że on nie wie co mówi i że w ogóle jest niesłusznie zadowolony?!?
No to stary mam dla Ciebie złą wiadomość. Takich niesłusznie zadowolonych jest więcej. Ja też do nich należę.
Komentuj zgodnie z tytulem wątku a nie wpisuj byle co.
2.0 tdi 190KM elegance 4motion - 10 tys km - odpukać - póki co tylko zawiesił się raz soft, wymieniłem olej po 2 tys km, i w sumie tyle serwis widziałem. Jeździ, póki co, bez zarzutu - nie mam uwag, po przesiadce z ociężałej insignii 4x4 arteon wydaje się lekko prowadzić niczym piórko na wietrze. Ogółem można rzec - auto ma swoje wady, niedoskonałości, ale w mojej opinii to solidne auto, poza ceną, którą vw jednak urwał z sufitu.