Wyłączanie kontroli trakcji
Wyłączanie kontroli trakcji
Witam,
Jakiś niecały miesiąc temu odebrałem swojego Arteona w wersji R-Line 4motion 280km. Niestety już na wstępie miałem wpadkę ponieważ pomylili felgi zamawiana no ale to da się sprostować dość łatwo. Natomiast zastanawiam się w której opcji jest wyłączanie systemu kontroli trakcji? bo nie ma jako osobnej opcji a nie mogę dojść który pakiet to zawiera?
Pozdrawiam
Jakiś niecały miesiąc temu odebrałem swojego Arteona w wersji R-Line 4motion 280km. Niestety już na wstępie miałem wpadkę ponieważ pomylili felgi zamawiana no ale to da się sprostować dość łatwo. Natomiast zastanawiam się w której opcji jest wyłączanie systemu kontroli trakcji? bo nie ma jako osobnej opcji a nie mogę dojść który pakiet to zawiera?
Pozdrawiam
- guttentager
- Member
Re: Wyłączanie kontroli trakcji
Niepotrzebnie powielasz posty. Rok modelowy 2018 nie posiada przycisku ESP. Kontrola trakcji i stabilizacja toru powinny być wyłączane poprzez menu.
W wersji 280 km jest przycisk ale to tylko kontrola trakcji, esp nie da sie wylaczyc
Niestety nie widziałem.guttentager pisze: ↑28.12.2017, 09:15Niepotrzebnie powielasz posty. Rok modelowy 2018 nie posiada przycisku ESP. Kontrola trakcji i stabilizacja toru powinny być wyłączane poprzez menu.
Ja właśnie tego przycisku nie mam i nie wiem czy to jakiś błąd w specyfikacji czy moja wina przy zamawianiu.
Przeginaja z tymi oszczednosciami, niedluogo zeby zatrabic trzeba bedzie przez menun wchodzic
Nie mówcie że nie macie w roku modelowym 2018 guzika od ESP i ASR ?
Jak masz guzik to jeden klik wyłącza kontrolę trakcji i ASR, długie przytrzymanie wchodzi w tryb ESP sport.
Żeby odpalić launch control ESP musi być wyłączone.
Jak masz guzik to jeden klik wyłącza kontrolę trakcji i ASR, długie przytrzymanie wchodzi w tryb ESP sport.
Żeby odpalić launch control ESP musi być wyłączone.
k1coR dłuższe przytrzymanie przycisku ESP przy skrzyni pozwala wyłączyć ASR i tylko przejście ESP w tryb Sport co wcale nie oznacza że ESP wyłączyłeś. Natomiast jak zmienisz kodowanie wtedy bedziesz miał styb podstawowy ESP tak jakbyś teraz miał na Sport i wyłączone ASR zato jak dłużej przytrzymasz to całkiem będziesz miał ESP wyłączone i auto przy każdym mocniejszym depnięciu zrywa przyczepność i zaczyna się zachowywać jak tylnonapędówka.
Ja u siebie mam przycisk ESP (nie dam sobie ręki uciąć czy MY2018, ale pewnie 2017) i ostatnio wyłączenie przy skrzyni, przytrzymanie dłuższe i można ładnie polatać bokiem
Arteon R-Line 2.0 TSI(280) 350 4x4
0-100 4.5s RL
100-200 11.4s RL
Speed-Buster
VWR600
0-100 4.5s RL
100-200 11.4s RL
Speed-Buster
VWR600
Reasumując krótkie wciśnięcie wyłącza ASR, długie wyłącza ASR i przestawia ESP w tryb Sport.
(wcześniej myślałem, że pierwszy klik odpina ESP całkowicie).
(wcześniej myślałem, że pierwszy klik odpina ESP całkowicie).