1.5 TSI - Pytanko o DSG
Re: 1.5 TSI - Pytanko o DSG
Bo w silnikach typu 1.0-1.2-1.4 skrzynia dsg jest z gównolitu zrobiona? Suche skrzynie b8 też szału nie robią? Poczytaj jak padają przy 40 tysiącach km...
Odsyłasz go by sobie poczytał a sam masz problem z przeczytaniem wątka. W Arteonie nie ma suchej skrzyni nawet w wersji 1,5 TSI. W planie serwisowym mojego auta jest wymiana oleju po 60.000km.
O matko, widzę, że ty nie tylko watka ale nawet zdania nie potrafisz doczytać do końca.
Ktoś tu napisał fakea, że w Arteonie 1,5 jest sucha skrzynia. O tym, że jest mokra dowiedziałem się w ASO. Sprawdzali po VIN. Otrzymałem informację, że mam planowaną wymianę oleju po 60kkm. A moje pytanie "czy w suchej wymienia się olej" to była ironia, sarkazm. Ja wiem, że dla niektórych zrozumienie, ironi, żartu czy sarkazmu jeśli w ślad za tym nie idzie dziesięć emotikonek przekracza możliwości intelektualne.
Tłumaczą się winni... Nie martw się na zapas o czyjeś możliwości intelektualne, zadbaj o swoje będzie git...
Panowie,
Krótko o moim przypadku (Arteon 2.0 TSI, 190 KM). Skrzynia padła po 70 tys. km. Jest do wymiany na gwarancji. Samochód jest w serwisie równo od 4 tygodni i wciąż nikt nie wie kiedy przyjdzie nowa skrzynia - zdaje się, iż w Polsce nikt tego nie naprawia a fabryka nie nadąża z produkcją (sic!).
Krótko o moim przypadku (Arteon 2.0 TSI, 190 KM). Skrzynia padła po 70 tys. km. Jest do wymiany na gwarancji. Samochód jest w serwisie równo od 4 tygodni i wciąż nikt nie wie kiedy przyjdzie nowa skrzynia - zdaje się, iż w Polsce nikt tego nie naprawia a fabryka nie nadąża z produkcją (sic!).
A co tam padło i jaką tam masz skrzynie?
- Blazio1946
- Posting Freak
190 TSI ma dg381
Jaki jest rok i miesiąc produkcji?
Jaki jest rok i miesiąc produkcji?
Co tam się stało - po prostu stanął na środku skrzyżowania - serwis (Gdańsk) nic nie wie.
Rok produkcji 2017, koniec roku - miesiąca nie pamiętam, odbierałem go w grudniu.
Rok produkcji 2017, koniec roku - miesiąca nie pamiętam, odbierałem go w grudniu.
Jaki komunikat, jakie objawy, bo śmierdzi mi to fake żeby mokre DSG padło przy takim przebiegu ? Chyba że ruszałeś non stop z launch control...
70 tyś. km w 15 mieś. sic ! Spisz w aucie ?
70 tyś. km w 15 mieś. sic ! Spisz w aucie ?