Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Zaprawde prawde oglosilem kilka postow wyzej
Jakos tak widac bezmyslnie sadzilem, ze bedzie to normalne forum z wymiana doswiadczen, ciekawymi informacjami ale jak to w naszym "cudnym kraiku" poziom "sowerena" osiagniety...
Cheers dla wyluzowanych
Jakos tak widac bezmyslnie sadzilem, ze bedzie to normalne forum z wymiana doswiadczen, ciekawymi informacjami ale jak to w naszym "cudnym kraiku" poziom "sowerena" osiagniety...
Cheers dla wyluzowanych
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
- radzio_007
- Junior Member
Kolego Ruchacz jak to mówią ,,Ty masz rację ja mam spokój'' głupiemu trzeba ustąpić. Bez odbioru
VW Arteon Rline 2.0 TSI 350 KM 4MOTION Oryx White
-
- Junior Member
Cześć. Nowy na forum ale jak dobrze pójdzie to zostaję na stałe. No właśnie... Czytam czytam o tym Arteonie tu na forum i widzę, że ma trochę niedociągnięć (głównie martwią mnie te hamulce chyba) a w tym tygodniu mam umówić się na podpisanie umowy bo wstępnie rozpatrując Arteon/Audi A5 jakoś bardziej podpasował mi Arteon. Czy wiecie może co VW zdziałał z tymi hamulcami? Czy już są montowane jakieś inne jak się zamawia teraz? Czy mają gdzieś te wszystkie reklamacje, rękojmie itp. i dalej ładują takie na 20k km przebiegu i martw się o wymianę sobie drogi kliencie?
Nic sie nie zmienilo, VW ma wszystko gdzies, aso bronia sie przed wymiana jak moga i przerzucaja sie odpowiedzialnoscia-tyle. Niektore aso do 30 tys. km przebiegu wymieniaja bez wiekszych problemow. Albo sie z tym pogodzisz albo na wlasna reke wymienisz komplet tarcz+klocki, ew. wymieniasz tyl na tarcze wentylowane (z forum wynika, ze 280 km benzyna i 240 km diesel z takimi tarczami nie maja problemow).
Osobiscie gdybym teraz cos mial brac z tej dwojki (A5-Arteon) wzialbym A5 po lifcie mimo ze mniejsze, drozsze ale jakosc zupelnie inna (dodatkowo poczytaj posty na forum o zmianach na gorsze jesli chodzi o wyposazenie w Artkach MY2020...).
Osobiscie gdybym teraz cos mial brac z tej dwojki (A5-Arteon) wzialbym A5 po lifcie mimo ze mniejsze, drozsze ale jakosc zupelnie inna (dodatkowo poczytaj posty na forum o zmianach na gorsze jesli chodzi o wyposazenie w Artkach MY2020...).
-
- Junior Member
No to teraz mi nie pomogłeś... ☹ ktoś jeszcze odradza z własnego doświadczenia pakowanie się w Arteona?
Ja wręcz przeciwnie, wciąż jestem zadowolony, wystarczy zrobić sobie np, terapię typu jazda n urlopie wypozyczonym citroenem C3 - wówczas wszelkie drobne niedogodoności Arteona są niczym....))
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Pytales-wyrazilem swoje (podkreslam swoje) zdanie. To Ty wybierasz i masz byc zadowolony z zakupuSoundFormat pisze: ↑22.09.2019, 21:26No to teraz mi nie pomogłeś... ☹ ktoś jeszcze odradza z własnego doświadczenia pakowanie się w Arteona?
Najwazniejsze to obejrzec auto z kazdej strony i jak tylko sie da, posiedziec z przodu i tylu, sprawdzic bagaznik, sprawdzic jak sie siedzi za fajera, co jest pod reka, a co nie, co wkurza a co sie podoba. I najwazniejsze-wydebic auta na jak najdluzsza jazde probna, najlepiej samemu, na spokojnie i potem wyciagnac wnioski.
-
- Senior Member
Arteon to ostatni moj vw. Liczne wady, niedociągnięcia, oszczędności na materialach, kultura pracy diesla, wysoka cena jak na auto klash sredniej.... do tego wszystkiego "profesjonalizm" serwisu.SoundFormat pisze: ↑22.09.2019, 14:09Cześć. Nowy na forum ale jak dobrze pójdzie to zostaję na stałe. No właśnie... Czytam czytam o tym Arteonie tu na forum i widzę, że ma trochę niedociągnięć (głównie martwią mnie te hamulce chyba) a w tym tygodniu mam umówić się na podpisanie umowy bo wstępnie rozpatrując Arteon/Audi A5 jakoś bardziej podpasował mi Arteon. Czy wiecie może co VW zdziałał z tymi hamulcami? Czy już są montowane jakieś inne jak się zamawia teraz? Czy mają gdzieś te wszystkie reklamacje, rękojmie itp. i dalej ładują takie na 20k km przebiegu i martw się o wymianę sobie drogi kliencie?
Dokładnie.
Z Audi dzieje sie to samo co z VW - ludzie tez narzekaja i mowia ze potem BMW/Mercedes. A5 też nie jest jakimś cudem - będzie się lepiej prowadziło, będzie mniejsze, będzie droższe o 50k i będzie miało lepszy środek. Gdyby jedno i drugie kosztowało tyle samo, większość brałaby pewnie Audi. Arteon z wyciszeniem za to jest dobry poza miasto - jezdze 150-160 i cisza, b. duzo miejsca w srodku. Z kolei jezdzac samemu, w mieście, coraz bardziej mi przeszkadza jego dlugosc - uciazliwe parkowanie i promień skretu. Nie ma ideałów
-
- Senior Member
Vw nigdy nie bedzie niestety audi. Bardzo liczyłem ze arteon przełamie granice. Niestety- jest to droga klasa srednia. Majac na uwadze zmiany w my2020....roznice tylko sie pogłębiają. Dzisiaj z ciekawosci porownalem subaru forester generacje 2018 do 2019. Zaskakujaco na plus. Nie ma oszczednosci.