PiotrM pisze: ↑27.01.2020, 15:41
W jakim celu pokazujecie Wasze osiągi w "oszczędności" jazdy?
Aby Cię wkurwiać?
A poważniej. Nie wiem do czego pijesz. Koledzy wrzucili info, że mieli takie spalanie odnotowane, na takim dystansie, z daną prędkością. Jaką Ty tu filozofię chcesz dopisywać? Logiczne jest, że ta trasa to określone warunki, temperatura, wiatr, opony, klima, kierowca... Piszesz w takim tonie jakbyś wiedział czego oczekują inni po tym temacie. Może trochę przystopuj? Luzu więcej!
Jednym zależy na stadzie kucy, na dźwięku, na wyglądzie...., a innym aby im skarpety śmierdziały. Czytaj i interpretuj sobie ten topic jak chcesz i nie broń innym wyciągać swoich wniosków.
Mnie np. nie chciało się wierzyć, że można spalić na sensownym dystansie (czytaj: w zróżnicowanych warunkach na trasie, w zimie) 5L/100 w 2.0 TSI 190KM. A tu masz. Żona pojechała w śląski beskid i przywiozła 5,3L/100. Najzwyczajniej chciałem ją pochwalić i potwierdzić, że jest to realne bez ŻADNYCH specjalnych zabiegów czy starania się o wynik. Dla nas świetny samochód, świetny wynik. I tyle!
Po mieście, na trasie typu 1km, w korkach to górne spalanie możesz mieć i 25L/100 nawet w silniku 1.0... to chyba jest jasne? Możesz stać na parkingu i skrobać szyby przy uruchomionym silniku, a spalanie poszybuje w nieskończoność (dosłownie: ilość spalonego paliwa/dystans -> x/0=???)
Chwalcie się do woli swoimi wynikami drodzy forumowicze
![Smile :)](./images/smilies/smile.png)