Witam,
tak jak w temacie posta - wacham się przed zakupem arteona z 2018 roku który ma przebieg 110k, silnik 2.0 tsi 190KM DSG i jest w takiej konfiguracji jaką sobie wymażyłem. Jedyne co mnie martwi to jest to, że olej w skrzyni nie był do tej pory wymieniany a naczytałem się na forach że powinno się go wymieniać przy przybiegu 60k.
Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie w tym temacie i może pomóc radą?
Jest jakaś metoda sprawdzenia stanu skrzyni biegów np w ASO?
Za każdą podpowiedz/radę wielkie dzięki.
Pomoc w zakupie - przebieg 110k bez wymiany oleju w skrzyni
-
- Junior Member
Re: Pomoc w zakupie - przebieg 110k bez wymiany oleju w skrzyni
Zapytaj się sprzedającego czy była naprawa w skrzyni biegów, jeśli zatai jest coś takiego jak rękojmia.jacoob pisze: ↑05.07.2022, 16:45Witam,
tak jak w temacie posta - wacham się przed zakupem arteona z 2018 roku który ma przebieg 110k, silnik 2.0 tsi 190KM DSG i jest w takiej konfiguracji jaką sobie wymażyłem. Jedyne co mnie martwi to jest to, że olej w skrzyni nie był do tej pory wymieniany a naczytałem się na forach że powinno się go wymieniać przy przybiegu 60k.
Ja po przygodach z DSG (przebieg 50 tys) byłbym bardzo ostrożny. Ciężko to stwierdzić ot tak, a naprawy bardzo drogie. Cena nowej skrzyni to kosmos.
Re: Pomoc w zakupie - przebieg 110k bez wymiany oleju w skrzyni
Pytałem, napraw nie było żadnych, auto leasingowane w polsce, wszystko robione w aso.RobertAllTrack pisze: ↑05.07.2022, 17:34Zapytaj się sprzedającego czy była naprawa w skrzyni biegów, jeśli zatai jest coś takiego jak rękojmia.jacoob pisze: ↑05.07.2022, 16:45Witam,
Ja po przygodach z DSG (przebieg 50 tys) byłbym bardzo ostrożny. Ciężko to stwierdzić ot tak, a naprawy bardzo drogie. Cena nowej skrzyni to kosmos.