Arteon - hamulce
-
- Junior Member
Re: Arteon - hamulce
A znacie jaka tarcza idzie pod Akebono? Bo mi się wydaje ze weszło by wiecej niż 340mm bo klocek wystaje jakby poza tarcze. Wydaje mi się ze 350mm 34mm grubość ale nie wiem jak to sprawdzic
Nie wiem, być może już padło takie pytanie. Wymieniał ktoś z Was sam klocki tył?
Interesuje mnie to czy tłoczki się wkręca czy wciska w zacisk?
Z góry dzięki za informację. Pozdrawiam.
Interesuje mnie to czy tłoczki się wkręca czy wciska w zacisk?
Z góry dzięki za informację. Pozdrawiam.
Tu masz elektryczny ręczny także tylko VCDS, kojarzę też jakieś tam sposoby na YT były ze zwarciem kabelków ale różne na ten temat opinie.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
VCDS - procedura wymiany okładzin hamulca postojowego i po zdjęciu zacisku wciśnięcie tłoczka bez okręcania.
Tak zgadza się, procedura VCDS ale potem trzeba zrobić więcej miejsca na nowe klocki. Stąd pytanie, sam cylinderek wciskany jest czy wkręcany?
Podrzuci ktoś procedurę cofnięcia klocków VCDSem? Podobnie się chyba robi OBD11, ale ja mam VCDS.
Sama procedura VCDS jest identyczna - ustawienia podstawowe w module hamulca. Ważne tylko, by ręczny był zwolniony.
Co do cofania tłoczków, to nie próbuj ich dodatkowo wciskać. Otwierają się wystarczająco, by założyć zacisk na nowe klocki.
Co do cofania tłoczków, to nie próbuj ich dodatkowo wciskać. Otwierają się wystarczająco, by założyć zacisk na nowe klocki.
W CC jak wymianiałem musiałem dodatkowe wcisnąć... za mało miejsca było na nowy klocek.
Ok, dzięki za info
Ok, dzięki za info
I wszystko teraz hula?