2.0 TDI - chcę kupić
Re: 2.0 TDI - chcę kupić
wysoko dość, ja miałem w tiguanie zrobione 95km/7 7 bieg ale nie byłem zadowolony, bo chciałem aby można czasem jechać 90km/h na 7 biegu jak ledwo muskasz gaz, i wg mnie powinno to być w zależności od połozenia pedału gazu. "tzw' żadania momemntu od kierowcy" (driver demand torqe) lub inaczej połozenia pedału gazu. Tj jak wciskam mocniej kreci wyzej, jak delikatnie to niżej zmienia, ale oczywiscie są jakies minimalne wartosci ze nie schodzi niżej. Pisze o tym bo wg mnie tak to moze działać a tunerzy na stałe wspisują predkości przy danym obciażeniu. Trochę w tym siedzę bo w u siebie w firmie robie takie kalibrację shift point dla skrzyń biegów do cieżarówek.
Re: 2.0 TDI - chcę kupić
Standardowo biegi są zrzucane przy około 1400 1500 A to moim zdaniem zabija i silnik i skrzynię docelowo w tych autach jak są zmiany punktów przełożeń to w okolicach 2000-2100 obrotów na minutę jest zmieniany bieg auto się nie dusi nie dławi. Sprawdź sobie filmiki na YouTube z warsztatów które się tym zajmują i taki jest docelowy punkt przełożenia u mnie Siódemka wskakuje przy około 120 km na godzinę niżej To jak jadę sobie równiutko bez przyspieszenia na szóstym biegu mam już powyżej tych dwóch tysięcy to wtedy samo skoczy na siedem ale jak lecę sobie pod delikatną górkę to mam nawet i 2 200 2 3 00 i dalej trzyma dopiero jak zjadę z podwyższenia i wyrównam auto to przeskakuje na 7