Pakiet Drogowy Plus
Re: Pakiet Drogowy Plus
Przez OBDeleven nie da rady. Trzeba się ze mną spotkać.
Podziałaliśmy dzisiaj i Arteon pięknie jedzie sam poniżej 60 km/h.
Dla chętnych zapraszam.
Krystian 660 829 619
Dla chętnych zapraszam.
Krystian 660 829 619
Eldar daj znać jak będziesz w okolicy Wro, ogarniemy parę rzeczy u mnie.
Tak, Traffic Jam Assist.
Edit.
Plus oczywiście Emergency Assist.
Edit.
Plus oczywiście Emergency Assist.
Emergency Assist akurat jest w każdym Arteonie.
Co do Traffic Jam Assist to muszę dłużej potestować ale na razie nie udało mi się pojechać dłuzszy czas w korku bez kierowania. Standardowo po 15 sekundach czy coś kolo tego dopomina sie o przejęcie prowadzenia. Z tego co Krystian mowił to w korku (czyt. do 60 km/h wg. instrukcji)miał tego nie robić. I teraz nie wiem czy faktycznie tak ma być czy nie. Jak jest u was? Opcje są trzy: nie było idealnych warunków, coś poszło nie tak przy kodowaniu i może się da to poprawić a może nie lub po prostu tak działa ten system co byłoby troche lipne bo tak naprawdę niczym sie nie różni od ACC.
Co do Traffic Jam Assist to muszę dłużej potestować ale na razie nie udało mi się pojechać dłuzszy czas w korku bez kierowania. Standardowo po 15 sekundach czy coś kolo tego dopomina sie o przejęcie prowadzenia. Z tego co Krystian mowił to w korku (czyt. do 60 km/h wg. instrukcji)miał tego nie robić. I teraz nie wiem czy faktycznie tak ma być czy nie. Jak jest u was? Opcje są trzy: nie było idealnych warunków, coś poszło nie tak przy kodowaniu i może się da to poprawić a może nie lub po prostu tak działa ten system co byłoby troche lipne bo tak naprawdę niczym sie nie różni od ACC.
Nie przetestowaliśmy tego ale skoro Lane Assist wyłączał się poniżej 60 km/h to podejrzewam że Emergency Assist też by nie było.
Co do ostrzeżenia jak testowaliśmy Passata przy małych prędkościach, częste zatrzymania to nie prosił o przejęcie kontroli. Wydaje mi się i tak też Ci mówiłem że od 40 km/h ale lepiej będzie wiedzieć ten kto jeździ z tym cały czas.
Co do ostrzeżenia jak testowaliśmy Passata przy małych prędkościach, częste zatrzymania to nie prosił o przejęcie kontroli. Wydaje mi się i tak też Ci mówiłem że od 40 km/h ale lepiej będzie wiedzieć ten kto jeździ z tym cały czas.
Emergency Assist nie ma w każdym egzemplarzu. Owszem pojawia się komunikat, aby przejąć kierowanie, ale samochód sam się nie zatrzyma, ani nie zjedzie na prawy pas - tak jak reklamuje to VW. Zwyczajnie wyłącza ACC i to tyle. Wydaje mi się, że do EA potrzebny jest asystent martwego pola, a tego w każdym Arteonie nie ma.
- Blazio1946
- Posting Freak
To pewnie passat (biały)mojego brata był u Ciebie na tych modach.
Działa u niego normalnie tak jak w moim z fabrycznym drogowym plus.
Tempomat działa od 30km/h, utrzymywanie pasa trzyma cały czas, Emergency assist po braku reakcji na ostrzeżenia, zatrzymuje samochód.