Czas oczekiwania na samochód
- guttentager
- Member
RE: Czas oczekiwania na samochód
Passerati w Emden potrzebowało standardowo tydzień. Oczywiście wyjątki też się zdarzały.
Taka ciekawostka: Ostatnio byłem w serwisie i wziąłem sobie nowe Audi Q5 na godzinkę do potestowania. Wrażenie robi poziom wyciszenia, komfortu, a przy tym całkiem duża zwinność auta, reaguje nawet na drobne ruchy kierownicą. Za to demo, którym jeździłem było bardzo cienko wyposażone i wręcz tandetne miejscami, jeśli chodzi o plastiki.
Najciekawsze (albo najmniej ciekawe) było jednak to, że czas oczekiwania na zamówione Q5 to koło pół roku, bo samochód powstaje w Meksyku. Dla mnie to jest nieakceptowalne, nie wspominając już, że kupowanie niemieckiego auta, które buduje tania siła robocza w Meksyku to lekkie nieporozumienie.
Najciekawsze (albo najmniej ciekawe) było jednak to, że czas oczekiwania na zamówione Q5 to koło pół roku, bo samochód powstaje w Meksyku. Dla mnie to jest nieakceptowalne, nie wspominając już, że kupowanie niemieckiego auta, które buduje tania siła robocza w Meksyku to lekkie nieporozumienie.
W moim przypadku produkcja auta zakończyła się we wtorek i tydzień później we wtorek już było u dealera.
- guttentager
- Member
Dzięki Drzewko. Mam nadzieję, że u mnie pójdzie równie sprawnie
Kiedyś czytałem artykuł w niem.prasie motoryzacyjnej o jakości samochodów VAG i potwierdzają się obawy tadziaka.
Najgorsze jakościowo są pojazdy produkowane za oceanem np.jetta (jakość tworzyw z jednej, ale dużo ważniejsze to spasowanie wszystkich elementów),
z drugiej strony to najlepsze pojazdy które wg.statystyk produkuje się .... na Węgrzech (np.Golf Plus).
Oczywiście, powiązana jest z tym również grupa docelowa - właściciel Golfa+ ma inne podejście do samochodu aniżeli "jettowiec".
Kiedyś czytałem artykuł w niem.prasie motoryzacyjnej o jakości samochodów VAG i potwierdzają się obawy tadziaka.
Najgorsze jakościowo są pojazdy produkowane za oceanem np.jetta (jakość tworzyw z jednej, ale dużo ważniejsze to spasowanie wszystkich elementów),
z drugiej strony to najlepsze pojazdy które wg.statystyk produkuje się .... na Węgrzech (np.Golf Plus).
Oczywiście, powiązana jest z tym również grupa docelowa - właściciel Golfa+ ma inne podejście do samochodu aniżeli "jettowiec".
Zam 31.08. Jutro/pojutrze wjezdza do salonu. Odbior w przyszlym tyg :-)
- guttentager
- Member
zazdroszcze. Ja zamawiałem tydzień przed Tobą. Jaka konfi?Mik3 pisze: Zam 31.08. Jutro/pojutrze wjezdza do salonu. Odbior w przyszlym tyg :-)
Elegance 190 PB DSG Czarna perła
Pakiet Premium, Innowacyjny, Przednia szyba podgrzewana bezprzewodowo, Szyby tylne przyciemniane, Dynamic Light Assist, Podgrzewana kiera, alarm, Easy open, Disco Pro, Pakiet drogowy plus, almere 18 czarne, przedłuzona gwara, przeglady.
Pakiet Premium, Innowacyjny, Przednia szyba podgrzewana bezprzewodowo, Szyby tylne przyciemniane, Dynamic Light Assist, Podgrzewana kiera, alarm, Easy open, Disco Pro, Pakiet drogowy plus, almere 18 czarne, przedłuzona gwara, przeglady.
- guttentager
- Member
Piękny wybór Mik3.
Właśnie się dowiedziałem, że mój dalej stoi w Niemczech (10.10.zakończono produkcję). Nie wiadomo, kiedy trafi do importera, więc wymarzony odbiór w piątek znów wziął w łeb.
Właśnie się dowiedziałem, że mój dalej stoi w Niemczech (10.10.zakończono produkcję). Nie wiadomo, kiedy trafi do importera, więc wymarzony odbiór w piątek znów wziął w łeb.
To jak to jest, że niektórzy mają auto w salonie po tygodniu, a inni (jak Ty) po tygodniu dalej czekają na auto, które stoi na placu w DE...
Mój 12.10 wjechał na linię.
Mój 12.10 wjechał na linię.
Ostatnio zmieniony 18.10.2017, 16:01 przez MarcinJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć, ja dostałem info. że mój 11.10 wyprodukowany więc pewnie tym samym transportem do Poznania jadą. Masz już jakieś informacje czy auta wyjechały ? W poniedziałek jeszcze stały w Niemczech. Tyle wiem. Pozdrawiamguttentager pisze: Piękny wybór Mik3.