Filtr paliwa-kolejna ciekawostka VW.

Awatar użytkownika
pitol321
Member
Kontakt:

Re: Filtr paliwa-kolejna ciekawostka VW.

Post autor: pitol321 » 18.06.2023, 01:12

Pisałem już PM do każdej ewentualnej osoby, która mogłaby wyznaczyć jakiś Modów, niestety taka charakterystyka naszego forum, dość ograniczony krąg zainteresowania, który wraz ze zmianą środka transportu, odkłada zainteresowanie sprawami forum na dalszy, lub ślepy tor.
Brak odzewu, czy jakiejkolwiek komunikacji.

Forum, jak to forum, żyje własnym życiem i mimo braku moderacji, jako tako to się, w granicach rozsądku, nadal utrzymuje.

Fora, w których do tej pory brałem całkowicie czynny udział, jak: dawne oc-forum.org, pclab czy ford.club.polska, mały inny charakter użytkowników, nie ograniczały się do jednego modelu VW... To odgórne ograniczenie, powoduje niestety stały odpływ kluczowych użytkowników, czyli adminów i modów oraz brak wyznaczania następców.

Ja ze względu na obecną sytuację zawodową (kończę szkolenia teoretyczne, maszynisty Deutsche Bahn, zaczynam szkolenia praktyczne) mam znaczne czasowe ograniczenia... byłbym raczej kiepskim, niezbyt często aktywnym, modem :(
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Arteon 2.0TDi 200PS 2021
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line

Art e on
Posting Freak

Post autor: Art e on » 20.06.2023, 23:07

To forum generalnie jest ledwo żywe jak pacjent na OIOM pod repsiratorem, szukając jakiejkolwiek sensownej rady najszybciej znajdziesz ją na forum Superba. Albo artkow jest mało albo ludzie mają to gdzieś albo i jedno i drugie. Dodatkowo następcy nie będzie, więc będzie powoli wygasać w miarę wymian aut na kolejne przez dotychczasowych użytkowników.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce :D

Zbigniewa
Senior Member

Post autor: Zbigniewa » 21.06.2023, 07:17

Art e on pisze:
20.06.2023, 23:07
To forum generalnie jest ledwo żywe jak pacjent na OIOM pod repsiratorem, szukając jakiejkolwiek sensownej rady najszybciej znajdziesz ją na forum Superba. Albo artkow jest mało albo ludzie mają to gdzieś albo i jedno i drugie. Dodatkowo następcy nie będzie, więc będzie powoli wygasać w miarę wymian aut na kolejne przez dotychczasowych użytkowników.
Trafne spostrzeżenie. Do diagnozy dołożyłbym jeszcze jeden element - mało wpisów, bo w arteonach nie występuje dużo usterek. To oczywiście sarkazm ale być może użytkownicy forum nie dzielą się zbyt chętnie swoimi doświadczeniami z eksploatacji aut z powodu nikłej wiary w skuteczną pomoc w zdiagnozowaniu przypadłości i wcale się nie dziwię. Obecne samochody przeładowane są elektroniką w takim stopniu, iż nawet fachowcy mają trudności w ustaleniu przyczyn usterek, a bez stosownych narzędzi i przyrządów, ustalenie przyczyny usterki to wróżenie z chmur.
Tak, przyjdzie czas, że niniejsze forum ulegnie wygaszeniu ale w miarę starzenia się arteonów będzie przybywało usterek i także wpisów z tym związanych, a do oddania naszych samochodów na złomowisko jeszcze dużo wody upłynie.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!

Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM

Art e on
Posting Freak

Post autor: Art e on » 22.06.2023, 13:17

Jakoś tak przy tych autach mało kto chce coś robić i kulaja się seryjne... Chociaż zdarzają się rodzynki: https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen- ... W3FPe.html
A u mnie wczoraj jak na zdjęciu...
Załączniki
image000000.jpg

mariusz123a
Member

Post autor: mariusz123a » 22.06.2023, 20:36

Zacząłeś temat o filtrze, wywołałeś konflikt. Wrzuc fakture (screen) na której zobaczymy pozycje filtra paliwa I wymiany.
Twoje ulubione powiedzenie, że nie jesteśmy na Ty to wsadź sobie w buty.

Art e on
Posting Freak

Post autor: Art e on » 23.06.2023, 01:08

mariusz123a pisze:
22.06.2023, 20:36
Zacząłeś temat o filtrze, wywołałeś konflikt. Wrzuc fakture (screen) na której zobaczymy pozycje filtra paliwa I wymiany.
Twoje ulubione powiedzenie, że nie jesteśmy na Ty to wsadź sobie w buty.
No nie jesteśmy i nie będziemy na Ty, i z pewnością nie będziesz mi dyktować co, kiedy i jak mam robić - to nie koncert zyczen. Wróć do szkoły, naucz się ogłady, a później dokazuj w necie panie szewc 🤣😂
Wysyp jakiś niedowartościowanych ludzkiow zrobił się tu ostatnio - zero treści, kiepska forma i mniemanie o sobie wystrzelone w kosmos... A wszędzie piszą, że buraki to w BMW 😉

ODPOWIEDZ