Problem ze światłami
Re: Problem ze światłami
Bo to tylko jak auto stanie, w ruchu same nie skacza tylko na postoju np w korku, a wczoraj dodatkowo zauwazylem, ze na lekkim wzniesieniu i spadku drogi na prawo to tez tanczyly pod blokiem a kawalek dalej na prostym w miare plaskim parkingu juz nie
działaja systemy poziomowania. A moze macie właczonę automatyczne długie - i on wtedy sam wycina co mu potrzeba ?
automatyczne dlugie nie wlaczaja sie ponizej +-60km/h a już na pewno nie stojąc. Wyżej opisywane - normalne zachowanie tych świateł.
-
mariusz123a
- Senior Member
W 2013 po odebraniu Octavii III zauważyłem takie zachowania świateł. Okazało się, że światła miały kilka trybów pracy: zwykły, miejski, deszczowy i autostradowy. Tryb miejski polegał na tym, że lewy xenon obniżał się i leciał maksymalnie w lewo, po zatrzymaniu auta było widoczne jak strumień światła wracał w prawo i do góry. Tryb miejski działał chyba do prędkości 50 km/h. Tryb deszczowy działał podobnie tylko do większych prędkości i tylko podczas opadów deszczu. Tryb autostradowy polegał na lekkim uniesieniu obu xenonów do góry i chyba to było od 130 km/h. Po roku przestałem zwracać na to uwagę, w Arteonie generacja świateł jest nowsza, więc nie sądzę, że zastosowana technologia nie uwzględnia różnych trybów pracy świateł, już dawno nie jeździłem Arteon po ciemku, więc nie powiem jak się u nas zachowują światła.
Moje zaczałem oglądać i nie zauważam nieprawidłowości, ale mało nim jeżdzę a małozonka nie raportuje niczego.
Jedynie co klosze sa dość mocno wypiaskowane.
Jedynie co klosze sa dość mocno wypiaskowane.