Chyba gen. 3b był w Arteonie od początku produkcji?mmks423 pisze: ↑08.05.2019, 19:17Gniazdo USB typu C z tyłu jest potwierdzone. Brak koloru czerwonego, ale redcrimsin czyli tego wiśniowego, chilli zostaje. No i chyba najważniejsze, nowy silnik 2.0 generacji 3b z łańcuchem rozrzadu, zmieniona trochę konstrukcja i ponoć plastikowa miska olejowa.. Od 28 tygodnia zaczyna się rok modelowy 2020 a w nim braknie niebieskiego Atlantic i silnika 1.5 150 KM.
https://spidersweb.pl/autoblog/jak-to-d ... 888-gen3b/
Arteon MY2019 zmiany
Re: Arteon MY2019 zmiany
Sam silnik EA888 gen 3B ma już ze 3 lata, w VW pojawił się chyba najpierw w Tiguanie z mocą 180KM. W Arteonie jest od zawsze jako TSI 190KM. Panowie ze Spider's Web chyba coś przespali, no chyba, że chodzi o fakt zastąpienia teraz 1.4/1.5 TSI o mocy 150KM właśnie silnikiem 2.0 EA888 3b o mocy 150KM.
Jeśli Atlantic Blue wypadnie z katalogu to ja się ucieszę, mój będzie jeszcze rzadszy niż jest teraz
Jeśli Atlantic Blue wypadnie z katalogu to ja się ucieszę, mój będzie jeszcze rzadszy niż jest teraz
Pan z serwisu z ASO ze zdziwieniem stwierdził, że w moim TSI 190 jest nadal łańcuch... Co mnie nieco rozczarowało...
Natomiast miska jest już plastikowa.
EDYTA: Dopiero przeczytałem artykuł Czyli łańcuchy wróciły spowrotem do najnowszych silnikow. Czyli najwyraźniej TSI 190 to jest właśnie Gen.3B.
Natomiast miska jest już plastikowa.
EDYTA: Dopiero przeczytałem artykuł Czyli łańcuchy wróciły spowrotem do najnowszych silnikow. Czyli najwyraźniej TSI 190 to jest właśnie Gen.3B.
Dlaczego nikt nie zwrócił uwagi na koszmarną, pomarańczową lampę na nadkolu z przodu.
Dla widoczności to z pewnością OK ale wygląda beznadziejnie!
Dla widoczności to z pewnością OK ale wygląda beznadziejnie!
Ale przeciez ta lampa jest tylko na rynek USA? Chyba, że się mylę?
To obrysowki z USA.
Tak tylko USA
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
Tylko na USA. W TSI 190km nie ma łańcucha tylko pasek, nowa produkcja może będzie na łańcuchu. Zresztą po ich wtopie z 1.4 i łańcuchem, podziękuje, chyba wolne jednak rozrząd na pasku.
Wg ASO po wpisaniu mojego nr VIN wyskoczył im łańcuch... Silnik TSI 190.