Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
@fadros
Jak otworzysz auto i drzwi kierowcy to wystarczy spojrzeć na wyświetlacz zegarów i na dole po prawej jest liczba km. Zanim odpalisz auto. Ja podejrzewam, że tak jak ja masz cały czas tempomat wygaszony i wtedy widzisz na dole po prawej prędkość na szaro tempomatu a po lewej ilość km ale to jest wersja krótkoterminowa, która liczy do 10tys i zaczyna od nowa.
Jak otworzysz auto i drzwi kierowcy to wystarczy spojrzeć na wyświetlacz zegarów i na dole po prawej jest liczba km. Zanim odpalisz auto. Ja podejrzewam, że tak jak ja masz cały czas tempomat wygaszony i wtedy widzisz na dole po prawej prędkość na szaro tempomatu a po lewej ilość km ale to jest wersja krótkoterminowa, która liczy do 10tys i zaczyna od nowa.
Dokładnie tak, jak jest włączony tempomat no nie widać przebiegu
Nie no chłopy to ja wiem że przy tempo jest inna liczba. Ale czy wchodząc głębiej w przebieg i ten nie od tankowania, nie od uruchomienia a ten długookresowy to pełny przebieg jest?
Niestety nie. Ten długookresowy też się kasuje. Przy przekroczeniu czasu albo kilometrów. Wartości przy których się kasuje nie pamiętam, ale jest wszystko opisane w instrukcji.
Nalałem sobie karnisterek 4l. Dojechałem aż nie miałem możliwości odpalenia auta. Zasięg 55 km. Paliwo na jednej czerwonej kresce. Brak słów.
Wlałem owe 4 litry oglądając jak na mnie wszyscy kierowcy patrzą z politowaniem. dojechałem 3 km na stację i wlałem 68.4 litra lejąc pod korek. Czyli było pusto na bank.
Teraz zrobię dokładnie to samo i oddam Arteona w serwisie z 1l. I poproszę żeby pojechali na tym zasięgu do Pruszkowa i z powrotem. Ciekawe czy się odważą. Samochód odbieram jak będzie wskazanie zasięgu na zero a wskazówka paliwa jest na ostatniej kresce. Inaczej sorry ale niech go sobie wsadzę głęboko w d..pę.
Wlałem owe 4 litry oglądając jak na mnie wszyscy kierowcy patrzą z politowaniem. dojechałem 3 km na stację i wlałem 68.4 litra lejąc pod korek. Czyli było pusto na bank.
Teraz zrobię dokładnie to samo i oddam Arteona w serwisie z 1l. I poproszę żeby pojechali na tym zasięgu do Pruszkowa i z powrotem. Ciekawe czy się odważą. Samochód odbieram jak będzie wskazanie zasięgu na zero a wskazówka paliwa jest na ostatniej kresce. Inaczej sorry ale niech go sobie wsadzę głęboko w d..pę.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
- Blazio1946
- Posting Freak
Długoterminowe kasuje się automatycznie po 99h 59minutach jazdy.
Robiłeś już jedno podejście z tą rezerwą w serwisie? Jeżeli tak to co "miszcze" stwierdzili ? Czy TTTM ?Rkarcz pisze: ↑02.02.2019, 17:50Nalałem sobie karnisterek 4l. Dojechałem aż nie miałem możliwości odpalenia auta. Zasięg 55 km. Paliwo na jednej czerwonej kresce. Brak słów.
To niemożliwe aby tak było.
Sprawdzone i wszystko jest ok.
Teraz jak tacy są pewni i ja będę widział że jest 1l niech jadą w testową trasę zasięg minus 5km. Ciekawe czy się odważą.
Sprawdzone i wszystko jest ok.
Teraz jak tacy są pewni i ja będę widział że jest 1l niech jadą w testową trasę zasięg minus 5km. Ciekawe czy się odważą.
-
- Senior Member
Przypominam gdyby ktos udowodnil ze auto ma wade i chcial oddac/wymienic na nowy VW....
Ostatnio zmieniony 03.02.2019, 10:13 przez Jacekpolok, łącznie zmieniany 1 raz.
Poza tym wskaźnikiem nie mam żadnych problemów a Arteon lekko nie ma. Ja nie bardzo widzę konkurenta w pojemności wnętrza, osiągach i jak na moje bezguście nawet w wyglądzie. Może tylko Stinger. Ale sporo wody upłynie w Wołdze zanim znowu kupię azjatycki wynalazek.
Mam pytanie dotyczące świateł - standardowe mijania wydają się mieć bardzo mały zasięg - czy ktoś zgłaszał/regulował to w ASO? Spodziewałem się lepszego efektu tych super hiper diod itd Fakt że przy DLA jest okey...W X5 ojca z diodowymi światłami jest znacznie lepiej (może z faktu że reflektory są osadzone znacznie wyżej)
R-Line 2.0 TDI 190 KM DSG7 - Pure White