Głośność wewnątrz auta
Re: Głośność wewnątrz auta
To chyba tylko przy zakupie demo, bez ubezpieczenia i zarejestrowania nie ma szans na taką wycieczkę ze sprzedawcą
2.0 TSI 190 KM, 2021
-
- Junior Member
wspomniany niemiecki film z oklejaniem drzwi arteona:B4rtek pisze: ↑12.09.2021, 16:31https://m.youtube.com/watch?v=KVTrwGEPAl0 Tutaj jest fil z demontażu boczków passarati. Na yputubach jest jeszcze gdzieś niemiecki film z oklejania drzwi Arteona, lecz teraz nie mogę go znaleźć.
https://www.youtube.com/watch?v=sFKWKkTN4yA
VW Arteon '18 2.0 TDI 240PS R-Line 4MOTION
-
- Junior Member
Witam
Naklejaliście piankę na ten butyl wczesniej naklejony na drzwi czy na boczek jak na tym filmiku niemieckim ? bo widzę ze są chyba dwie szkoły.
Na boczek jest sens tez dawać butyl jak ten niemiec z filmu?
Jaką w koncu stosować ta okleinę butylową, ten zestaw STP czy kupic zwykłą w rolkach z allegro plus piankę 6mm ? W rolkach jest sporo tańsza, ale jak z jakością ?
Naklejaliście piankę na ten butyl wczesniej naklejony na drzwi czy na boczek jak na tym filmiku niemieckim ? bo widzę ze są chyba dwie szkoły.
Na boczek jest sens tez dawać butyl jak ten niemiec z filmu?
Jaką w koncu stosować ta okleinę butylową, ten zestaw STP czy kupic zwykłą w rolkach z allegro plus piankę 6mm ? W rolkach jest sporo tańsza, ale jak z jakością ?
VW Arteon '18 2.0 TDI 240PS R-Line 4MOTION
Ja obklejałem alubutylem wewnętrzną i zewnętrzna blachę drzwi i boczek oraz pianką boczek. Może to przerost formy nad treścią, ale jedno mogę powiedzieć. Nic w drzwiach nie rezonuje nawet gdy muza leci na maksa. Kupowałem stp bo ich używają profesjonaliści.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
-
- Member
Porównywałem - generalnie trochę lepiej wyciszała pianka odwrócona miększą stroną do źródła dźwięku, czyli klejem do boczku.[email protected] pisze: ↑22.09.2021, 00:03Witam
I chyba taki układ jest praktyczniejszy.
Spojrzyj na przykładowe zdjęcie boczka (dowolne na Internecie). Butyl utrzyma sie tylko na plastiku. Na tym brązowym i popielatym tworzywie jest duże prawdopodobieństwo, że po jakimś czasie odklei się samoczynnie. Sprawdzone empirycznie i potwierdzone w firmie która zajmuje się wygłuszaniem od lat.[email protected] pisze: ↑22.09.2021, 00:03Na boczek jest sens tez dawać butyl jak ten niemiec z filmu?
Daj butyl na wewnętrzą i zewnętrzną warstwę drzwi, no i piankę otwartokomórkową na boczek, która będzie delikatnie prężyła i ustabilizuje go.
Dobre maty alubutylowe (np StP) + pianka otwartokomórkowa.[email protected] pisze: ↑22.09.2021, 00:03Jaką w koncu stosować ta okleinę butylową, ten zestaw STP czy kupic zwykłą w rolkach z allegro plus piankę 6mm ? W rolkach jest sporo tańsza, ale jak z jakością ?
Niewiem jak inni, ale ja mam tak, że po zauważalnej różnicy w wygłuszeniu, na siłę dosłuchuję się hałasu. Znowu mam wrażenie że w aucie jest zbyt wiele dźwięków dochodzących z zewnątrz . Wyglada na to że muszę kupić Rolsa za 2 banie żeby czuć satysfakcję
No właśnie ja zamierzam trochę mojego Artka wyciszyć. Kupiłem maty wygluszajace ale utknąłem na demontażu boczków bo nie mogę znaleźć żadnej informacji jak tam idzie te zdejmowanie
Arteon 2.0 TSI 280 KM Red Chili
Podeślesz jak zdemontowałeś boczki?B4rtek pisze: ↑10.09.2021, 16:20Dwa tygodnie temu samodzielnie wyciszyłem czworo drzwi, nadkola przednie, cały bagażnik i nadkola tylne i muszę przyznać że było warto się pobawić. Jest dużo ciszej, na większości dróg jazda jest ledwo słyszalna, również na poprzecznych wybojach niewiele słychać. Gorzej jest na mocno chropowatej drodze. Wtedy nic nie pomoże. A kolejna zaleta to duuuuuużo lepsza jakość dzwiek. Nawet ten zdechły woofer w bagażniku nabrał werwy. Przydałyby się jeszcze podwójne szyby.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Red Chili
https://www.youtube.com/watch?v=sFKWKkTN4yA
Po Gebelsowsku, ale bez dźwięku i tak wszystko jest jasne.
Po Gebelsowsku, ale bez dźwięku i tak wszystko jest jasne.