Opony letnie - Co polecacie?
Re: Opony letnie - Co polecacie?
Dlatego ja przydziadowałem przy konfigurowaniu i wziąłem sebringi 18''. Komplet zimówek Goodyear około 3 tys. PLN.i nie mam z tym ekonomicznych problemów.
- Blazio1946
- Posting Freak
Ostatnie 3 lata jeździłem na Pirelli, tak wyjechał z fabryki.vagart pisze: ↑28.01.2021, 17:24Zgadzam się z twoim podejściem, ale przy feldze 20" komplet opon premium to już ponad 5k PLNów... No ale każdy rozsądny przy zakupie nie patrzy tylko na to, ile samochód kosztuje, ale też jakie są potencjalne koszty utrzymania.wmr pisze: ↑28.01.2021, 15:00nie wiem jaki wy macie problem z tymi oponami , bierzesz w rękę najbardziej aktualny test i wybierasz z pierwszej trójki ...
- Michelin Pilot Sport 4
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
- Continental PremiumContact 6
no chyba , że się kupiło auto za 200 tyś i teraz żal tysiaka i się zaczyna oglądać nokiany , fuldy i inne g...
Wcześniej Passatem były Conti PC5.
Rozglądam się za oponami letnimi 20" i nie wiem co mam wybrać. Obie powyżej to nic szczególnego, Pirelli znikają w oczach, są dosyć głośnie i trakcja słaba.
Continental też nie zachwycają jeżeli chodzi o trakcje, mam ośkę, użytkownicy 4x4 pewnie mają inne zdanie.
Myslałem nad Michelin PS 4 ale one nie są samo uszczelniające, jeżdżę bez zapasu. Albo o Goodyear Eagle, mam zimowe Goodyear UG Performance i całkiem dobrze się spisują.
kupiłem dzisiaj Falken 245/35/20 i jestem z nich mega zadowolony. płaciłem 592 zł za sztukę i do normalnej jazdy wystarczają 100%
Mam goodyear eagle, to chyba z 3 komplet tych opon jakie mam i w porównaniu z pirelli z pierwszego montażu niebo a ziemia, oczywiście na plus goodyear.
2.0TDI 190KM, R-Line, Kurkuma
Michelin lub Continental ze wskazaniem na to pierwsze.
Czy jeździcie na oponach samouszczelniających się? Szukam opon na moje Chennai i żadnych samouszczelniających się nie mogę znależć.
Pirelli-masz z boku napis "seal inside". Myk polega na tym że to "uszczelnienie" jest tylko w obrębie bieżnika, pół cm w bok i po temacie. Więc nie wiem czy jest sens szukać takich gum.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Łącznie na oryginalnych pirelkach miałem ze 3 kapcie, to uszczelnienie w nich nadaje się do... wulkanizator też je uwielbiał
A gdzie byla 'dziura' i co to bylo?
Ja mialem kiedys wbity calowy blachowkret (slychac bylo i czuc na kierownicy podczas jazdy ze cos siedzi w oponie).
Wykrecilem wkretarka i wszystko git. 2 lata minely.
Wszystko na bieżniku i wszystko to wkręty (tak to jest jak się jeździ na produkcje, a tam ktoś zawsze jakąś śrubkę wyrzuci/zgubi), raz lecąc koło 200km/h wkręt wyleciał od siły odśrodkowej i wbił się w nadkole, po 3s miałem komunikat o utracie ciśnienia