Silnik 190km - TDI i TSI
Re: Silnik 190km - TDI i TSI
Długodystansowe średnia na dzisiaj. Proporcje zbliżone do 50/50 być może z kilkuprocentową przewagą miasta (trasa/miasto). Przy czym trasa to 95% autostradowa jazda.
EDIT: być może poza mocą swoje robi jeszcze 4Motion.
EDIT: być może poza mocą swoje robi jeszcze 4Motion.
-
- Member
Prośba dla porządku
Dobrze by było jakbyście do informacji o spalaniu dodawali krótkie info jaki macie motor i ile koni. Temat jest o 190KM ON i Pb ale już się też przewinął 278KM TSI
Dobrze by było jakbyście do informacji o spalaniu dodawali krótkie info jaki macie motor i ile koni. Temat jest o 190KM ON i Pb ale już się też przewinął 278KM TSI
-
- Senior Member
Wychodzi na to ze Arteon Tsi pali tyle co Yaris 1,4 diesel i jest bardziej ekonomiczny niz hybryda.
A Ty jeszcze nie uciekłeś stąd i nadal użytkujesz arteona? Przecież w każdym temacie psioczyłeś na samochód ile się dało. Nadal się męczysz?Jacekpolok pisze: ↑03.04.2019, 16:44Wychodzi na to ze Arteon Tsi pali tyle co Yaris 1,4 diesel i jest bardziej ekonomiczny niz hybryda.
Co do tematu, 2.0 tsi 190km jest zajebiście wrażliwy na styl jazdy. Potrafi palić mega mało (5.2 miałem osobiście jadąc krajówkami w trybie eco jak docierałem silnik), ale i naprawdę sporo - 12l jak goniłem przez miasto w pośpiechu.
Diesel jest znacznie stabilniejszy i spalanie nie jest aż tak mocno wrażliwe na operowanie gazem.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
-
- Senior Member
Niestety nie za bardzo mam wyjscie.... moj Arteon stoi od 10 grudnia w serwisie.....jezdze zastepczym. Nie da uciec od tego VW....takie niekorzystne zasady gwarancji.
Ehh jak żyć, może mogłem czekać na TSI, no cóż już się nie dowiem jak byłoby w TSI..
Do klekotu TDI trzeba przywyknąć i tyle.
Do klekotu TDI trzeba przywyknąć i tyle.
Jezu a ja myślałem, że coś się stało! Właśnie sobie myślę WTF ? Od 10 grudnia ani jednego posta, ani notki, wzmianeczki nawet o check engine u kolegi Jacekpolok. Dawniej dnia nie było bym o tym nie przeczytał na forum. Często dodatkowo wraz z ogólną charakterystyką marki i modeluJacekpolok pisze: ↑03.04.2019, 18:13Niestety nie za bardzo mam wyjscie.... moj Arteon stoi od 10 grudnia w serwisie.....jezdze zastepczym. Nie da uciec od tego VW....takie niekorzystne zasady gwarancji.
Czarne myśli chodziły mi po głowie......najczarniejsza z nich to.....niech to! stało się!
.....odstąpił leasing i kupił upragnioną i wspaniałą KIA Optima
-
- Senior Member
O nieeee. KiA pieknie wykonczon ale ....znaczek ma dalej KIA. Nie mam co komentowac Arteona, obecnie na zamianie jezdze nowy Passat. Wady Arteona niestety i bez mojego udzialu dalej sie ujawniaja
-
- Senior Member
Budowanie napiecia- jak u HitchcockaNoetra pisze: ↑03.04.2019, 19:55Jezu a ja myślałem, że coś się stało! Właśnie sobie myślę WTF ? Od 10 grudnia ani jednego posta, ani notki, wzmianeczki nawet o check engine u kolegi Jacekpolok. Dawniej dnia nie było bym o tym nie przeczytał na forum. Często dodatkowo wraz z ogólną charakterystyką marki i modeluJacekpolok pisze: ↑03.04.2019, 18:13Niestety nie za bardzo mam wyjscie.... moj Arteon stoi od 10 grudnia w serwisie.....jezdze zastepczym. Nie da uciec od tego VW....takie niekorzystne zasady gwarancji.
Czarne myśli chodziły mi po głowie......najczarniejsza z nich to.....niech to! stało się!
.....odstąpił leasing i kupił upragnioną i wspaniałą KIA Optima
Odnoszę wrażenie że niechęć Jacekpolok do arteona wynika z klasycznej sytuacji...
On chcial posiąść tę furę, a Ona na to: pozostańmy przyjaciółmi... i została w serwisie..
Nie dziwię się;)
On chcial posiąść tę furę, a Ona na to: pozostańmy przyjaciółmi... i została w serwisie..
Nie dziwię się;)