Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
-
- Junior Member
RE: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
a jakie są Twoje doświadczenia - jaką flotę trzeba wykazać?
10 samochodów otwiera w zasadzie już pole do rozmów. W moim przypadku mamy ponad 20 samochodów w firmie, tak więc tutaj rozmowy zaczynają się od razu przy 10% i idą w górę.
- guttentager
- Member
Generalnie min.10samochodów to flota i wtedy zaczynają się rabaty.
No i słyszałem dziś o polecanym leasingu z VW - 35rat, bez wpłaty własnej, 1%wykup.
No i słyszałem dziś o polecanym leasingu z VW - 35rat, bez wpłaty własnej, 1%wykup.
Niestety na osobę fizyczną ciężko jest osiągnąć jakiś większy rabat, u mnie skończyło się na 8 % + rabat wyprzedażowy.
Ostatnio zmieniony 28.10.2017, 16:05 przez tom-998, łącznie zmieniany 1 raz.
Zastanawiam się czy oprócz rabatu kwotowego ( rzędu ok 10 - 11 % ) na firmę lecz nie flotę - można wynegocjować zimówki w lepszej cenie? Obecnie 17'' jest w cenie 1900zł/szt co jest prawie 2 razy więcej niż poskładany zestaw na oponeo. Macie jakieś doświadczenia?
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Rabat wyprzedażowy rocznika 2017? Taki oficjalny od VW czy jakiś dealerski? Jeśli nie tajemnica to możesz powiedzieć jaki?tom-998 pisze: Niestety na osobę fizyczną ciężko jest osiągnąć jakiś większy rabat, u mnie skończyło się na 8 % + rabat wyprzedażowy.
Tak, rabat wyprzedażowy rocznika 2017, ile tego jeszcze nie wiem, dealer ma mi dać znać najwcześniej w połowie listopada z tego co mi mówił ok. 7-10 tys. zł.jni pisze: Rabat wyprzedażowy rocznika 2017? Taki oficjalny od VW czy jakiś dealerski? Jeśli nie tajemnica to możesz powiedzieć jaki?
Rabat wyprzedażowy na samochód "z placu", czy na model konfigurowany we własnym zakresie i zamawiany indywidualnie?tom-998 pisze:Tak, rabat wyprzedażowy rocznika 2017, ile tego jeszcze nie wiem, dealer ma mi dać znać najwcześniej w połowie listopada z tego co mi mówił ok. 7-10 tys. zł.jni pisze: Rabat wyprzedażowy rocznika 2017? Taki oficjalny od VW czy jakiś dealerski? Jeśli nie tajemnica to możesz powiedzieć jaki?
Na model konfigurowany i zamawiany indywidualnie.
Też mam info od sprzedawcy że rabat (przecena rocznika) będzie po 3 listopada, Ale ile tego będzie to dopiero zobaczymy