Baza danych nawigacyjnych niedostępna
Baza danych nawigacyjnych niedostępna
Niecały miesiąc temu, zgodnie z instrukcją producenta przeprowadziłem aktualizację map nawigacji. Pobrałem pliki na sformatowaną kartę SD z kompa, na którego trafiły one wcześniej ze strony VW, trwało to kilka godzin, kartę zapodałem do slotu i się zaktualizowały mapy. Discover Pro, Wszystko wyszło ok, mapy różnych krajów, w tym Polski wyświetlały się jako te z 2020. Działało. 1 maja wyjeżdżam na majówkę i szok - chcąc odpalić nawi wyświetla się komunikat " baza danych nawigacyjnych niedostępna". Szukam podobnego wątku na forum i nic. Nie działają też info z car net związane z nawi, typu stacje paliw, parkinigi itp. Czy po czasie od skutecznej aktualizacji map mogła baza danych zniknąć? Zastanawiam się nad ponownym ściągnięciem aktualizacji map ze strony vw na kompa i potem kartę sd i wgraniu. Tylko czy to pomoże. Ktoś przerabiał temat?
Jaca, 280 koników 

Re: Baza danych nawigacyjnych niedostępna
Zgrałem aktualizację jeszcze raz na kartę sd, system ją ponownie wrzucił i póki co działa. karty na razie wyjąłem ze slota. Działa. pewnie coś nie zagrało przy pierwotnej aktualizacji.
Jaca, 280 koników 

- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Baza danych nawigacyjnych niedostępna
Ja aktualizuję z pendriva i w 20 minut gotowe.
Raz robiłem z karty sd ale nie poszło do końca i długo trwało.
viewtopic.php?f=2&t=75
Raz robiłem z karty sd ale nie poszło do końca i długo trwało.
viewtopic.php?f=2&t=75
Arteon R-line 190 TSI