Wiem, że dla wielu z Was CB to przeżytek. Ja natomiast lubie posłuchać i "być w kontakcie" .
Ma ktoś z szanownych użytkowników arteona CB w aucie? Jak z montażem anteny?
Dla mnie dramatem jest to, że nie ma w bagażniku zasilania. Mam radio obsługiwane mikrofonem w 100% więc najchętniej wsadziłbym wszystko do bagażnika, a skrętkę do podłączenia mikrofonu wyprowadził w okolice fotela kierowcy.
antena cb
Re: antena cb
Możesz się wpiąć w zapalniczkę z tyłu i kabel poprowadzić pod wykładziną, skoro I tak będziesz prowadził kabel do mikrofonu na przód.
Właśnie tak mam zrobione u siebie.
Radio kompaktowe mam włożone pomiędzy fotel kierowcy a tunel środkowy (sterowanie radiem tuż przy uchwycie do przesuwania fotela).
Ładna tam jest przestrzeń, nie koliduje z niczym i nie jest na widoku.
@Macevp
Możesz zaprezentować jakimś zdjęciem? Czekam na swojego, jeszcze terminu odbioru auta nie mam ale zaczynam już kombinować jak to przeprowadzić
Możesz zaprezentować jakimś zdjęciem? Czekam na swojego, jeszcze terminu odbioru auta nie mam ale zaczynam już kombinować jak to przeprowadzić
Proszę bardzo tak wyglada „mój patent” na CB w Arteonie.
tak wyglada z góry zamocowanie radia. Żadnych wkrętów, uchwytów czy niszczenia tapicerki lub konsoli. gruszka wchodzi do schowka w konsoli tuż obok zapięcia pasa bezpieczeństwa. Jak potrzebuje to wyciągam. w zasadzie spoczywa niemal na szynie od fotela. przeprowadzenie kabla od anteny w tylnej części pojazdu. Najpierw pod wycieraczką i stopami pasażera za kierowcą a później wcisnąłem pod plastiki kabel i leci wzdłuż progu, siedzeń aż do bagażnika.
tak wyglada z góry zamocowanie radia. Żadnych wkrętów, uchwytów czy niszczenia tapicerki lub konsoli. gruszka wchodzi do schowka w konsoli tuż obok zapięcia pasa bezpieczeństwa. Jak potrzebuje to wyciągam. w zasadzie spoczywa niemal na szynie od fotela. przeprowadzenie kabla od anteny w tylnej części pojazdu. Najpierw pod wycieraczką i stopami pasażera za kierowcą a później wcisnąłem pod plastiki kabel i leci wzdłuż progu, siedzeń aż do bagażnika.