GAP czy RTI
GAP czy RTI
Ok znam różnice i koszty, moje pytanie brzmi czy ktoś z was korzystał z ubezpieczenia dodatkowego GAP lub RTI w VW w okresie dłuższym niż standardowe 3 lata.
Dziś powiedziano mi że GAP na 4 rok jest już nieopłacalny ??
Leasing mam na 3 lata no ale po leasingu auto zostanie u mnie co najmniej jeszcze 6 msc. stąd moje pytanie
Może macie jakieś inne propozycje spoza VW na ubezpieczenie GAP.
Dziś powiedziano mi że GAP na 4 rok jest już nieopłacalny ??
Leasing mam na 3 lata no ale po leasingu auto zostanie u mnie co najmniej jeszcze 6 msc. stąd moje pytanie
Może macie jakieś inne propozycje spoza VW na ubezpieczenie GAP.
- pablo_bios
- Member
- Kontakt:
Re: GAP czy RTI
GAP/RTI mam na każdy samochód w firmie, w 90% biorę go przez inną ubezpieczalnię niż ta, która ubezpiecza samochód, ale jednocześnie najczęściej oferta z leasingu wychodzi najkorzystniej i na nią się decyduję. W zasadzie na te 3 lata wychodzi najlepiej, po trzecim roku wartość samochodu spada dość widocznie, więc opłata za to ubezpiecznie jest dosyć duża, a sama kwota pozostała do spłaty już nie. Trzeba to sobie przekalkulować.
Chyba tylko na Leony w firmie mam na 4 lata RTI, ale to wynika ze specyfiki ich użytkowania i dobrej oferty ubezpieczenia.
Chyba tylko na Leony w firmie mam na 4 lata RTI, ale to wynika ze specyfiki ich użytkowania i dobrej oferty ubezpieczenia.
www.instagram.com/pablobios
www.project-car.pl
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
- Posting Freak
Masz tu mój opis szkody całkowitej na 1,5 rocznym passacie b8.
https://forum.vw-passat.pl/topic/58877- ... -praktyce/
Dodam tylko, że na arteona też wziąłem rti zamiast gap. Co prawda gap jest na 4 lata/rti na 3 ale dopłaty z gapu są niższe( liczą % nie pamiętam dokładnie cos do max 40% ) a w 4 roku może ich w ogóle nie być.
https://forum.vw-passat.pl/topic/58877- ... -praktyce/
Dodam tylko, że na arteona też wziąłem rti zamiast gap. Co prawda gap jest na 4 lata/rti na 3 ale dopłaty z gapu są niższe( liczą % nie pamiętam dokładnie cos do max 40% ) a w 4 roku może ich w ogóle nie być.
Ale o jakim GAPie piszesz, bo chyba nie o fakturowym?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
ale gap w zaleznosci od firmy moze byc fakturowy i wtedy dostajemy kwote z ubezpieczenia plus roznice z GAP do wartosci faktury, badz Gap finansowy i wtedy rownanie jest do wartosci...
ja brałem RTI D3, KOM - babka polecała to rozwiązanie.
RTI D3 jest wliczone na cały leasing i rozłożone w racie, KOM jest w racie na cały leasing ale obowiązuje cię tylko rok. Czyli niestety za rok/2 .. będę płacił w racie za coś czego już nie mam a będę musiał wziąć nowe ubezpieczenie OC AC NW
no dzięki, wlasnie o to mi chodzilo...