Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
- Blazio1946
- Posting Freak
Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Tak jak wspomniałem w/w wątku głównym, że swobodna dyskusja do tego tematu się przyda.
Tu możemy się spierać i przekonywać do swoich racji, uwag itd dotyczących naszych Arteonów. Zachwyty, żale i wszystkie inne:)
Tu możemy się spierać i przekonywać do swoich racji, uwag itd dotyczących naszych Arteonów. Zachwyty, żale i wszystkie inne:)
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
a może zrobić dla równowagi temat - Arteon a konkurencja gdzie koledzy, którzy mieli swoje mazdy, meśki, audice, bmwice etc. mogą np. napisać, że Arteon ma to i to lepsze niż tamto i sramto tylko negatywy muszą być poddawane ocenie ?
-
- Senior Member
Bez sensu pomysl....szukanie co jest dobrego w arteonie a u innych nie. Zalety arteona znane- o wadach malo osob wie. Nie rozumiem tylko osob ktore za wszelka cene staraja sie udowodnic ze to auto bez wad lub nie widzą ewidentnych niedociągnięć vw
-
- Senior Member
Gdy decydowalem sie na zakup arteon- nie bylo jeszcze ani sztuki w kraju. Gdyby ktos mi powiedzial ze ma tyle niedociągnięć- moze wybralbym a6 dokladajac 80k.
Moze...a moze nie. Ale nie lubie jak ktos mi wciska fo auta za 200k takie buble.
Moze...a moze nie. Ale nie lubie jak ktos mi wciska fo auta za 200k takie buble.
Mogłem wziąść stinger lub nowa a5 s line z AT.
np taka w fajnym wyposażeniem.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 423304e65f
np taka w fajnym wyposażeniem.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 423304e65f
- Blazio1946
- Posting Freak
Zauważyłem, że wśród wszystkich użytkowników wasza dwójka jest najbardziej niezadowolona z zakupu.
Z czego się przesiedliscie?
I co najbardziej Was wkurza, konkretne 2-3 rzeczy?
Z czego się przesiedliscie?
I co najbardziej Was wkurza, konkretne 2-3 rzeczy?
-
- Senior Member
Ja zawsze obiektywnie oceniam przedmioty i sytuacje. Dziwi mnie jak ktos pisze ze arteon jest idealny i zastanawiam z jakiego beznadziejnego samochodu sie trzeba przesiasc zeby nie widziec ilosci wad. Pojezdze 2 lata i wymienię poniewaz na tyle jest min okres leasingu. Jezdzilem w ostatnich 5 latach : audi a8 2005, audi a8 2004, vw cc 2014, kia optima 2016, audi a6 2015, multivan 2015. Do tego jeszcze z innej klasy yarisa 2010, focusa 2017, aurisa 2010.
W kazdym jest kilka niedociągnięć ale arteon przebija wszystkie poprzednie modele.
W kazdym jest kilka niedociągnięć ale arteon przebija wszystkie poprzednie modele.
- Blazio1946
- Posting Freak
Nie piszę, że jest idealny ale też nie jestem aż takim estetą, żeby przeszkadzały mi plastiki a nie chromy na końcówkach guzików szyb albo kartonowa obudowa aku... pod maską nie siedzę.
Przesiadlem się z passata b8 highline.
Lipa jest z opuszczaniem szyb z tyłu, ze względów esterycznych w użytkowaniu nie korzystam, ja narazie 1 raz opuszczalem tylne szyby, samochód mam od końca grudnia.
Zgadzam sie co do braku przycisków składania foteli w bagażniku i najbardziej mnie wkurza bardzo mała półeczka na telefon, z której nie mogę korzystać.
Przesiadlem się z passata b8 highline.
Lipa jest z opuszczaniem szyb z tyłu, ze względów esterycznych w użytkowaniu nie korzystam, ja narazie 1 raz opuszczalem tylne szyby, samochód mam od końca grudnia.
Zgadzam sie co do braku przycisków składania foteli w bagażniku i najbardziej mnie wkurza bardzo mała półeczka na telefon, z której nie mogę korzystać.
- Blazio1946
- Posting Freak
Plusy i zalety też mile widziane.
-
- Senior Member
Plusy:
1. Linia nadwozia
2. System emergency assist
3. Duzo miejsca z tylu
4. Spory bagaznik i latwy dostęp