Przyspieszenie 190 TSI i bagażnik
Przyspieszenie 190 TSI i bagażnik
Cześć wszystkim!
Z racji tego że przymierzam się do zakupu pierwszego 'większego' samochodu, mam do Was - użytkowników Arteona - dwa pytanka:
- Czy nagrywał ktoś z Was film z przyspieszenia silnika TSI 190km ? Nigdzie nie mogę znaleźć : chciałbym posłuchać i zobaczyć jak to realnie przyspiesza
- Czy bagażnik wystarcza na jakieś większe rodzinne wypady? ( chciałbym uniknąć wielkiego kombi np. Passeratti, dlatego szukam argumentów 'za' dla wątpliwości żony)
Z góry dziękuję za odpowiedz
Z racji tego że przymierzam się do zakupu pierwszego 'większego' samochodu, mam do Was - użytkowników Arteona - dwa pytanka:
- Czy nagrywał ktoś z Was film z przyspieszenia silnika TSI 190km ? Nigdzie nie mogę znaleźć : chciałbym posłuchać i zobaczyć jak to realnie przyspiesza
- Czy bagażnik wystarcza na jakieś większe rodzinne wypady? ( chciałbym uniknąć wielkiego kombi np. Passeratti, dlatego szukam argumentów 'za' dla wątpliwości żony)
Ostatnio zmieniony 04.10.2017, 21:40 przez ksibart, łącznie zmieniany 1 raz.
RE: Przyspieszenie 190 TSI i bagażnik
[quote="ksibart" pid='721' dateline='1507145895']
Cześć wszystkim!
[/quote]
ja moge odpowiedzieć o bagażniku. jeśli jesteś z tych "rozsądnych" i na wyjazd nie pakujesz połowy domu - zmieścisz się spokojnie. ja z 2 dzieci mieszczę się w golfa VII kombi, który ma mniejszy bagażnik niż arteon. w arteonie też bagażnik jest bardzo ustawny, z super dostępem (w końcu bliżej mu do hatchbacka niż do sedana).
żona z bagaznikiem nie wygra, chyba, że musisz zabrać 3 dzieci, psa, ich rowery i telewizor
Cześć wszystkim!
[/quote]
ja moge odpowiedzieć o bagażniku. jeśli jesteś z tych "rozsądnych" i na wyjazd nie pakujesz połowy domu - zmieścisz się spokojnie. ja z 2 dzieci mieszczę się w golfa VII kombi, który ma mniejszy bagażnik niż arteon. w arteonie też bagażnik jest bardzo ustawny, z super dostępem (w końcu bliżej mu do hatchbacka niż do sedana).
żona z bagaznikiem nie wygra, chyba, że musisz zabrać 3 dzieci, psa, ich rowery i telewizor
Bagażnik jak dla mnie jest bardzo duży i ustawny, natomiast jeśli chodzi o przyspieszenie to muszę swojego jeszcze dotrzeć. Przy gazie wciśniętym do połowy i max. do 4 tyś. obrotów idzie żwawiej niż mój wcześniejszy diesel 170KM, który był znacznie mniejszy i lżejszy. Silnik bardzo ładnie brzmi jak na 2l w benzynie.
I jak dotarł ktoś auto żeby zrobić pierwszy pomiar 0-200 silnika 190 km? Bo wciąż YouTube milczy w tym temacie
Re: Przyspieszenie 190 TSI i bagażnik
Odświeżę temat, czy znajdzie się ktoś kto ma lub zrobiłby film z przyspieszenia/jazdy silnika 2.0 TSI 190 ? Na youtube dalej posucha
Znalazłem taki filmik, ale sam nie wiem co o nim myśleć:
https://www.youtube.com/watch?v=JX26L_c-9rk
trwa 6 sekund, zaczyna sie od predkosci 32km/h a kończy na 100km/h, coś słabo to wygląda....
https://www.youtube.com/watch?v=JX26L_c-9rk
trwa 6 sekund, zaczyna sie od predkosci 32km/h a kończy na 100km/h, coś słabo to wygląda....
Przecież to tdi.
Od kiedy TDI sie kręci do 6500 obrotów?
Dokładnie, TSI 190km. Dzięki za znalezisko, wciąż wierzę że ktoś podeśle od siebie
Tutaj jest film 80-160km https://www.youtube.com/watch?v=ZviVWnIOJ94
Aj sorry spojrzałem na nazwe nastepnego filmiku i mnie zmylilo ;/