Czy ktoś z forumowiczów posiadających iPhone'a spotkał się z taką przypadłością, że podczas gdy słuchawka jest sparowana z autem przez bluetooth to gdy słucha się radia nie są odtwarzane z głośników telefonu dźwięki powiadomień (sms, mail itp.)? Jak ktoś dzwoni to dźwięk dzwonka odtwarzany jest przez głośniki auta i jest ok. Dźwięki powiadomień są słyszane w głośnikach auta dopiero jak radio przełączy się na media. Ktoś z Was zna rozwiązanie?
W ustawieniach auta włączona jest obsługa rozmów i odtwarzania multimediów.
Wcześniej miałem iPhone 7 i wszystko działało jak należy, teraz zmieniłem na Xr i dupa.
Powiadomienia z iPhone
Re: Powiadomienia z iPhone
O, czyli nie tylko ja mam ten problen. Iphone 8, tyle ze Golf 7, Discover PRO.
U mnie Discovery Media Arteon :/
Przecież w każdym aucie tak jest. Dźwięk dzwonka to jest normą ale powiadomienia nie chyba, że słuchasz coś poprzez komórkę czyli AudioBT. Wtedy jak ma odpalonego YT to każde powiadomienie jest puszczane przez głośniki.
Jak chcesz na to rozwiązanie to wybierz w telefonie źródło dźwięku telefon jak się sparuje. Wtedy powiadomienia ida przez glosnik telefonu ale rozmowa przez BT.
Jak chcesz na to rozwiązanie to wybierz w telefonie źródło dźwięku telefon jak się sparuje. Wtedy powiadomienia ida przez glosnik telefonu ale rozmowa przez BT.
Ale wtedy audio z np. Spotify będzie grało przez telefon a nie BT w aucie. Na iPhone 7 miałem normalnie (telefon sparowany, połączenia powiadomienia normalnie przychodziły z głośników telefonu jak używałem radia w aucie)
Są dwie opcje: słuchasz AudioBT i masz powiadomienia lub słuchasz radia/karty SD to wtedy wybierasz multimedia przez głośniki telefonu:)