Prawdopodobnie dostałeś kamieniem w LEDa i masz mikro pęknięcie, tj. to było w moim przypadku, lampa cała do wymiany koszt 4-5K PLN z tego co pamiętam lub naprawa u speców od LEDów.
zaparowany led
Re: zaparowany led
Możliwe, nie wiem. W każdym razie koszt wymiany mnie skutecznie odstrasza. Na razie nie mam alarmów i świeci, także zostawiam i czekam na rozwój sytuacji 
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Wracam do tematu zaparowanych LED. Wiem że nie tylko ja borykam się z problemem. Jakieś pomysły jak się pozbyć tej wody ? Konkretne rozwiązania ktoś może ma ?
Prawe LEDy są suchutkie, a po lewej stronie dolny oraz ten pod grillem mają już nie tylko parę ale i zebrała się woda - póki co wszystko świeci prawidłowo z tą wodą ale to już przeszło rok tak się utrzymuje.
Ten górny LED jest suchy.
Same klosze od wewnątrz też suche także nieszczelność dotyczy tylko samego LEDa.
Wiem tez że mogą z czasem przestać działać jak ta woda będzie tam stać. Auto po gwarancji.

Prawe LEDy są suchutkie, a po lewej stronie dolny oraz ten pod grillem mają już nie tylko parę ale i zebrała się woda - póki co wszystko świeci prawidłowo z tą wodą ale to już przeszło rok tak się utrzymuje.
Ten górny LED jest suchy.
Same klosze od wewnątrz też suche także nieszczelność dotyczy tylko samego LEDa.
Wiem tez że mogą z czasem przestać działać jak ta woda będzie tam stać. Auto po gwarancji.

Arteon 2.0 TSI Shooting Brake '21 190 KM DNNA | R-Line | DSG DQ381 | DCC | Nashville 245/35 R20 | obniżony o 20 mm
Na pocieszenie powiem, że u mnie woda jakoś w końcu odparowała (a kilka miesięcy jak nie lat z nią jeździłem) i odpukać wszystko działa.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)