Przy podmiance powinien pasować plug&playMatemate pisze: ↑18.05.2024, 14:09Mam u siebie w arteonie ( rocznik 2017)hak który się nie otwiera zapiekł się nie działa nie wiem. Sąsiad tez ma arteona (rocznik 2018) ale zamontował dokładki maxtona i nie ma w planach go używać i chcemy się tymi hakami zamienić. Czy też potrzebuje jakieś sterwoniki programowanie itd, czy po prostu plug&play?
hak holowniczy montaż
Re: hak holowniczy montaż
Też mam ori hak zwalniany elektrycznie, ale dokładany juz po zakupie samochodu i otwieranie nogą klapy bagażnika działa bez zarzutu.
Montowałeś w ASO czy gdzieś zewnętrznie? Bo mnie też poinformowali, że Easy Open zniknie i to mnie powstrzymało od montażu.
-
- Junior Member
Jak nie zrobiłeś jeszcze zapraszam do Turek wielkp
Zrobie na gotowo hak holowniczy zwalniany z przycisku tak jak fabrycznie
665245377
Możliwy dojazd do klienta
A ma ktoś może zdjęcie jak przebiega wiązka haka? Chciałem dołożyć gniazdo zapalniczki do bagażnika i tak sobie pomyślałem, że chyba najłatwiej byłoby mi się wpiąć właśnie do tej wiązki.
-
- Junior Member
Osobiście uważam że powinno się podłączyć od skrzynki bezpieczników zasilanie a zasilanie haka zostawić w spokoju gdyż możesz coś podłączyć i zrobić zwarcie na module haka i wtedy będzie problem....
Jak rozebrać już auto do tego to rozebranie 3 plastikow więcej nie zrobi problemu a będzie jak powinno być.
Ewentualnie można się podlutowac do innej zapalniczki z przodu
W większości vagach wszystkie były podpięte pod jedno
Mogę w Turek wielkp to zrobić