Travel Assist obecnie niedostępny
-
- Junior Member
Re: Travel Assist obecnie niedostępny
Dzięki wielkie
-
- Junior Member
U mnie wyświetlanie komunikatu jest chyba po części związane ze stopniem naladowania aku. Jazda w koło komina się wyświetla, wystarczy trasa i spokój na 2-3 dni. Serwis powiedział że jest ok. Dałem sobie spokój z serwisem. Czas kupić moduł i zobaczymy 
Olej chłopie tych złodzieji. Oni tylko gadaja tak jak dla nich opłacalne.dzidek1968 pisze: ↑07.03.2025, 17:27U mnie wyświetlanie komunikatu jest chyba po części związane ze stopniem naladowania aku. Jazda w koło komina się wyświetla, wystarczy trasa i spokój na 2-3 dni. Serwis powiedział że jest ok. Dałem sobie spokój z serwisem. Czas kupić moduł i zobaczymy![]()
Naładuj porządnie akumulator. Też mi w aso mówili, że błędami może spać wszystko jak akumulator nie domaga.dzidek1968 pisze: ↑07.03.2025, 17:27U mnie wyświetlanie komunikatu jest chyba po części związane ze stopniem naladowania aku. Jazda w koło komina się wyświetla, wystarczy trasa i spokój na 2-3 dni. Serwis powiedział że jest ok. Dałem sobie spokój z serwisem. Czas kupić moduł i zobaczymy![]()
Dokładnie, według mnie również nie masz naładowanego porządnie akumulatora.
-
- Junior Member
Może i racja, ale to jakaś paranoja. Wiadomo że jeżdżąc w koło komina nie będzie w pełni naładowany. Widać że trzeba walić tylko trasę aby nie sypało komunikatami. Na razie nie wyświetla się travel..... zobaczymy co dalej będzie. W razie co płynie moduł z Chin.

Ja tylko dodam z moich doświadczeń, że pewnego poranka akumulator (w 2 letnim Arteonie garażowanym) rano w ogóle nie uruchomił rozrusznika, poinformował mnie grzecznie że ma napięcie 12,3 i zalecił, bym go doładował podczas jazdy (której jednak nie pozwolił rozpocząć
), ale żadne błędy nie wyskakiwały ani przed tym porankiem, ani też po uruchomieniu auta przez Assistance. Więc być może nie ma reguły, a niedoładowany akumulator to rewelacyjna furtka do tłumaczeń dla ASO. Gdy kiedyś u mnie wyskakiwały komunikaty o Lane Assist i Side Assist, to w ASO jedynie wyczyścili podobno jakieś brudy drogowe na podwoziu za tylnymi kołami. To też była moim zdaniem ściema, bo idąc tym trybem trzeba by myć podwozie i zdejmować nadkola codziennie, gdy tylko pada deszcz lub sypie śnieg. A podczas ostatniej wizyty w ASO na 60.000 km w ramach ogólnego przeglądu stanu samochodu stwierdzono niepełny poziom naładowania akumulatora z komentarzem, że każdy samochód, który do nich przyjeżdża ma podobnie. I tyle...