Apple car
Re: Apple car
Miałem identycznie, nagle przestało się łączyć. U mnie pomagało dodawanie na nowo co kilka tygodni.
Ewentualnie zobacz podpowiedzi tutaj - https://inrzeszow.pl/
Masz same konkrety.
Ewentualnie zobacz podpowiedzi tutaj - https://inrzeszow.pl/
Masz same konkrety.
Ostatnio zmieniony 09.05.2025, 15:26 przez pedo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodaje... przynajmniej próbuję, bo ciągle wali tym samym komunikatem. Jedyne co można zrobić to przez BT dodać media, czyli muzyczka poleci, ale ja nie tego potrzebuję... Dzięki za odp i jak ktoś ma jakiś inny tip to chętnie skorzystam. W planach mam wizytę w ASO, ale tam pewnie miliony monet krzykną za pomoc.
pzdr,
Konrad
pzdr,
Konrad
Ostatnia aktualizacja iPhona 18.4.1 miała rozwiązać problem z apple car. U mnie śmiga bez problemu bezprzewodowo.
Mam 18.3.1 i działa dobrze na kablu.
Dzięki, ale u mnie nie działa (testowałem i po kablu i bez)... Na jednym z telefonów mam 18.4.1 i cały czas krzyczy, że "nie można nawiązać połączenia". Na drugim jest 17stka i też taki sam błąd. Nic, szukam dalej odpowiedzi...
- Osfald
- Senior Member
A nie skończył Ci się po 5 latach jakiś abonament w VW, który obejmuje te usługi carplay? Nie wiem jak jest w jabłkach, ja jestem androidowy i po 6 latach Arteon bez problemu łączy się z AndroidAuto bezprzewodowo.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem 

To nie to. Miałem przedłużony abonament w opcji 2+2, czyli już po 4 latach powinno sie coś wydarzyć (no i w sumie się wydarzyło, bo nie mogłem zdalnie otworzyć/zamknąć samochodu, choć nigdy z tej funkcji nie skorzytsałem :-) ) Tu coś konkretnie się dzieje z tym carplayem. widzi telefony, ale nie może się połączyć. Przez BT muzykę mogę puścić, ale nie o to chodzi. Pogadam z Aso, bo mi się wymiana oleju szykuje, może coś podpowiedzą. A jak nie to moze na kodowanie. BTW macie kogoś sprawdzonego do polecenia we Wrocławiu? Bo tak najwygodniej. Podjechać, pogadać.
Ja kiedyś nie mogłem się połączyć to usunąłem telefon z pamieci samochodu, samochód z ustawień bt i carplay i jeszcze wyłączyłem i włączyłem ponownie Siri. Oczywiście iphone i radio też uruchomiłem ponownie. Któraś z tych rzeczy pomogła