Ankieta - ponadnormatywny szum-świst z okolic drzwi, przednich - słupka A
Re: Ankieta - ponadnormatywny szum-świst z okolic drzwi, przednich - słupka A
Przyłączam się do pytania. U mnie szumi lusterko kierowcy. I rzeczywiście wystarczy zakleić taśma szparę miedzy szkłem, a obudową i gwizdanie znika. Kurewsko dokuczliwe. Ktoś sie z tym uporał permanentnie?
u mnie zdiagnozowali ze szum powoduja uszczelki przy drzwiach, jestem umowiony na wymiane na polowe maja.
-
- Member
Mam standardowe szyby, generalnie szum jest. Z prawej strony zdecydowanie głośniejszy.
Efekt podczas jazdy autostrada to jak niedomknięte szyby.
Czy Warszawie jest serwis który zna się na regulacji szyb od tego zaczne.
Efekt podczas jazdy autostrada to jak niedomknięte szyby.
Czy Warszawie jest serwis który zna się na regulacji szyb od tego zaczne.
Ostatnio zmieniony 25.04.2018, 11:58 przez karambazielona, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie to nie jest nawet szum. Przypomina raczej gwizd. Dokładnie jak na filmie załaczonym wcześniej w tym wątku. I to na 100% pochodzi z lusterka. Zaklejenie likwiduje problem jak ręką odjął.
Pojawia się przy 130-140km/h, do tej prędkości panuje błoga cisza, zadnych szumów. Szyby mam podwójne.
Pojawia się przy 130-140km/h, do tej prędkości panuje błoga cisza, zadnych szumów. Szyby mam podwójne.
Tak się zastanawiam czy te 43% osób zgłosiło to w ASO i czy ASO coś zrobiło czy problem jest nie do zlikwidowania?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Tez sie nad tym zastanawiam. Ja zgłosiłem do serwisu dzisiaj. Wszystko co człowiek zrobił, człowiek może naprawić;-). Zwłaszcza, że np. u mnie prawe lusterko jest bezgłośne. Szumi tylko lewe. Na szczęście trudno więc odpowiedzieć, że ten typ tak ma. Póki co mam rolke scotch'a pod reka i zaklejam jak odpadnie:D.
-
- Member
Czy kojarzycie inne fora o Arteonie np w DE lub GB ? Ciekawe jak to u nich wygląda. Szukalem w google ale nawet gdy jest forum to wpisów jest tam jak na lekarstwo.
Czy Ktoś z szanownych forumowiczów ma może kontakt do John Brown inny niz przez forum? On sam ostatnio tu nie zagląda, a możliwe, że problem został rozwiązany przez serwis. Warto byłoby wiedziec jak.
-
- Junior Member
Nie zaglądałem dawno ale wszystko opisałem wcześniej. Odkręćcie lusterko, połączenie podstawy lusterka z drzwiami uszczelnijcie żeby powietrze z lusterka nie dostawało się do wnętrza drzwi i po sprawie. Wada konstrukcyjna. Banalna do wyeliminowania ale ktoś specjalnie tego nie poprawia na etapie produkcji. W serwisach kłamią, że to przez drzwi bezramkowe. Paranoja.
-
- Junior Member
Nawet jak komuś nie "śwista" to warto to zrobić bo wyeliminujecie szumy przy wyższych prędkościach.